Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Joulupöytään: Katkarapukimara ja poromousse


Jo muutama vuosi sitten alkoi jouluperinne ystäväporukkamme kanssa, jossa joka vuosi ennen joulua kokoonnumme yhteen istumaan iltaa, syömään hyvin ja juhlistamaan tulevaa joulua. Tänä vuonna järjestämisvuoro oli minulla ja niinpä eilen nautimme 10 hengen joukolla jouluisista herkuista sekä toistemme seurasta täällä Espoossa. Ja sen jälkeen Raskasta Joulua -keikasta Helsingin Nosturissa. Ihana ilta ja joulun aloitus.

Ensimmäisenä joulupöydän antimista esittelyssä maukkaat mousset eli katkarapukimara ja poromousse.


Poromousse

200 g kylmäsavuporoa
2 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 tl piparjuuritahnaa
1 punasipuli
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Pilko kylmäsavuporo, punasipuli sekä 1/2 ruohosipulinippu. Vatkaa kuohukerma ja lisää joukkoon pilkotut ainekset, ranskankerma, tuorejuusto, piparjuuritahna sekä mausteet maun mukaan. Moussen kiinteyttä voit säätää kuohukerman, ranskankerman ja tuorejuuston suhteella: kiinteämpään tahnaan enemmän tuorejuustoa ja löysempään taas suhteessa enemmän kuohukermaa.




Katkarapukimara

250 g katkarapuja
1/2 purjo
ruohosipulia
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 prk ranskankermaa
1/2 - 1 sitruunan mehu
mustapippuria

Pilko purjo ja 1/2 nippua ruohosipulia. Sekoita yhteen tuorejuusto, ranskankerma, katkaravut sekä pilkotut purjo ja ruohosipuli. Mausta seos sitruunan mehulla sekä mustapippurilla.

Ja lopuksi vielä tarjolla olleet kananmunat, joissa päällä hippunen kevytmajoneesia sekä ruohosipulia. Lisää joulupöydän antimia tulossa ensi viikolla...



QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus