Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Joulupöytään: Piparipullat



Joulun kahvipöydässä tarjotaan pehmeän maukkaita piparipullia. Resepti on Maku.fi-sivulta, ja näitä makean taikinaisia herkkuja testattiin viime viikonlopun glögi-illassa.

Piparipullat

12-15 kpl

2 1/2 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 muna
2 tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita

500 g piparkakkutaikinaa (pakaste)

voiteluun
1 kananmuna

koristeluun
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Lisää nesteeseen jauhot vähitellen hyvin alustaen. Lisää taikinaan pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa ja työstä taikina tasaiseksi.

Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen malliseksi levyksi. Kauli sulanut piparitaikina samankokoiseksi ohueksi levyksi ja nosta piparitaikinalevy pullataikinan päälle. Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa rulla muutaman sentin paksuisiksi kiekoiksi.

Nosta piparipullat leivinpaperoidulla uunipellille ja anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus