Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vaalea sangria



Perinteisempi sangria on punaviinipohjainen, mutta myös valkoviinistä sangrian teko onnistuu mainiosti. Raikas juoma maistuu erityisesti näin kesähelteillä!

Vaalea sangria


8 cl vaaleaa rommia (myös esim. Cointreau-likööri sopii hyvin)
1 plo valkoviiniä
omenamehua
Spriteä
limeviipaleita
appelsiiniviipaleita
omenaviipaleita
jäitä

Juomasuhteita kannattaa tarkastella oman maun mukaan jättämällä kannuun ensin hieman lisäämisvaraa ja maistelemalla välillä. Sangriaan saa eri makuvivahteita vaihtelemalla eri hedelmämehuja ja hedelmiä tai lisäämällä juomaan esim. minttua tai kanelitangon.
QuickEdit
Mona
3 Comments
Share :

Tomaatti-valkosipuli bruschetta


Tätä ihanan kesäistä bruschettaa nautimme äidin juhannussunnuntain pihalounaalla grillattujen pihvien sekä kuvassa takana näkyvän vihersalaatin kera (salaattiin makua tuovat pinjansiemenet ja parmesanjuusto). Bruschetta toimii myös hyvin alkupalana tai illanistujaisissa pienenä naposteltavana.


Tomaatti-valkosipuli bruschetta

4 annosta

4 isoa tomaattia
1/4 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 sipuli
1/2 ruukkua basilikaa tai ruohosipulia (tässä käytetty molempia)
1 rkl oliiviöljyä
sitruunalohko

vaaleaa rapeakuorista leipää

Bruschettan paistamiseen
oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä

Kuutioi pestyt tomaatit. Pane kuutiot siivilään ja ripottele suola ja pippuri päälle. Kuori sipuli, silppua se sekä basilika ja/tai ruohosipuli. Sekoita tomaatti- ja sipulikuutiot sekä yrttisilppu kulhossa. Valuta oliiviöljy ja sitruunalohkosta puristettu mehu päälle. Anna maustua 15 minuuttia.

Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne. Kuumenna oliiviöljy parilassa tai paistinpannussa. Lisää valkosipulinkynnet ja anna niiden luovuttaa makunsa öljyyn ja ruskistua hieman. Siirrä valkosipulinkynnet sivuun ja pariloi tai paista leipäviipaleet öljyssä. Lisää paistetut valkosipuliviipaleet tomaatti-sipuliseokseen ja tarjoa se leipäviipaleiden kanssa.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Elämää saaressa




Lapsuuden kesät Turun saaristossa viettäneenä huomaan nyt, että kauniita saaria löytyy myös Turusta itään. Näitä maisemia ihailin viikonloppuna Inkoon edustalla.




Maalaisidylliä korostivat saarella asustavat lampaat - joskin kyseinen yksilö aiheutti lähinnä hilpeyttä pissaamalla juuri kuvanottoaikaan :)

Saarella ruoanlaittokin on melko simppeliä ja kaikkihan maistuu tietysti tuplasti paremmalta kun sen saa valmistaa ulkona. Uudet perunat, puugrillin aromilla maustetut makkarat ja raikas salaatti - ei kovin gourmet-ruokaa mutta ah niin kesäistä!




QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Kesäjuhlat


Viikonloppuna pääsin nauttimaan äidin valmistamista herkuista, kun juhlimme siskoni koulun päättäjäisiä. Tarjoilut olivat runsaat ja maukkaat ja kelikin suosi niin, että saimme istua pihalla myöhään yöhön. Kyllä kesäjuhlat ovat sitten ihania!


Kuvan kana-caesarsalaatin ja halloumi-mansikkasalaatin lisäksi noutopöydässä oli tarjolla itse tehtyä saaristolaisleipää (resepti luvassa myöhemmin), uusia perunoita, grillattua valkosipulimarinoitua kanaa, savustettua lohta ja lohi-mätimoussea. Nam! Santsilautasen jälkeen olimme jo aivan täynnä, mutta jälkkärihän mahtuu silti aina, joten tähän päälle tuli nautittua vielä maukasta juustokakkua.


Kesäjuhlissa ehkä parasta on kuitenkin (maukkaan ruoan lisäksi) se, että voi istua ulkona pihalla lämpimässä kesäillassa ja nauttia hyvästä seurasta. Kesäiltaa siivittivät herkulliset mansikkamargaritat, joissa käytettiin valmista mansikkamargaritamixeriä, rommia, mansikoita ja jäitä. Nämä kaikki blenderiin ja kesädrinkki on valmis! Vaikka mansikkamargarita on perinteisesti "tyttöjen drinkki", näytti se maistuvan myös seurueemme miehille :)
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Mozzarella-meetvurstitoast



Jääkaappia on hulvattoman helppo tyhjentää erinäisiin täytettyihin leipiin. Yksi suosikeistani on lämmin toast, jonne voi kätkeä sisään melkeinpä mitä vaan. Meillä voileipägrilli on piilotettu keittiökaapin perimmäiseen nurkkaan (ehkä siksi koska se ei ole kovin laadukasta mallia ja osittain jo jopa rikki), mutta aina välillä se tulee kaivettua esiin ja nam, miten herkulta lämmin toast maistuukaan! Tänään leipien väliin pääty mozzarellaa ja meetvurstia.

Mozzarella-meetvurstitoast

täysjyväleipää
tomaatti-pestolevitettä
sipulia
tomaattia
meetvurstia
mozzarellaa
basilikaa

Voitele molemmat leipäviipaleet levitteellä ja asettele toisen päälle sipulirenkaat, viipaloitu tomaatti, viipaloitu mozzarella sekä meetvursti. Hienonna hieman basilikaa joukkoon. Laita toinen leipäviipale päälle ja aseta toast voileipägrilliin. Anna paahtua kunnes juusto on sulanut ja leipä kauniin ruskea. Toastit voi nauttia myös kevyen salaatin kera. Meillä toastien kera nautittiin iso lasi kylmää piimää...
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Lämmin broilerisalaatti


Monet suosikkiresepteistäni, jotka päätyvät hellalle kerta toisensa jälkeen, ovat peräisin äitini valtaisasta reseptiarkistosta. Nämä ovat ruokia, joita tehdään ystäville ja tutuille, ja jotka leviävät näin maistajien mukana keittiöstä ja ruokapöydästä toiseen. Tämän ohjeen levinneisyys on yksi laajimmista, ja erityisen suosittu on salaattiin kuuluva fetakastike - se toimii melkeinpä missä tahansa ruoassa: salaatin kanssa, uuniperunan täytteenä, dippikastikkeena...



Lämmin broilerisalaatti

salaattia
broilerin fileetä (jokaiselle ruokailijalle yksi)
3 isoa sipulia
4 porkkanaa
300 g kesäkurpitsaa
2 paprikaa
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
2 tl basilikaa
1 tl suolaa

Paloittele kasvikset isoiksi paloiksi ja pyörittele oliiviöljyssä, johon on lisätty valkosipuli ja mausteet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunpellille ja aseta broilerin fileet viereen. Kypsennä 225 asteessa n. 30 min. Asettele salaatti lautasille tai tarjoiluastialle ja kaada kypsät kasvikset salaatin päälle. Viipaloi broilerin fileet ja asettele ne päällimmäiseksi.

Fetakastike:
2 dl kermaviiliä
1 pkt fetajuustoa (Apetina)
1 valkosipulin kynsi

Murskaa feta ja valkosipuli kermaviilin joukkoon ja sekoita hyvin. Tarjoa lämpimän broilerisalaatin kera.

Tästä ohjeesta riittää kahdelle erittäin nälkäiselle tai neljälle vähemmän nälkäiselle. Ainesosia voi toki lisäillä ruokailijoiden mukaan ja vaihdella myös kasviksia maun mukaan. Itse lisäilen salaattiin usein esim. tuoreita herkkusieniä.

Koska kermaviili unohtui ruokakaupan hyllylle, kuvan salaatissa on fetakastikkeen sijaan pelkää Apetina-fetaa. Maistui erinomaiselta myös näin!
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus