torstai 22. maaliskuuta 2012

Rukiisempi pizza

On tämä bloggaaminen vaan jännää. Vaikka sitä pääasiassa kirjoittaa näitä juttuja ja reseptejä ylös vain omaksi ilokseen, niin kovasti se aina ilahduttaa kun näkee, että joku muukin on tänne sivuille eksynyt. Ja toivottavasti löytänyt jotain kivaa kokattavaa :) Välillä on hiljaisempia katselupäiviä ja välillä taas huimia kävijäkasvuja. Kuten tässä viime päivinä, kun sain mainiota markkinointiapua ystäväni blogista. 52 weeks of deliciousness vinkkasi omassa blogissaan testanneensa mun Omenapannaria, ja yhtäkkiä oli kävijöitä käynyt ihan olan takaa. Ja Omenapannari suosituimpien reseptien joukossa! Kiitos kävijät ja kiitos ihanat blogiystävät!! :)

Markkinointiavusta kiittäen ajattelin nyt laittaa puolestani kyseisen blogin innoittamana tehdyn rukiisemman pizzan ohjeen. Ohje ei ole aivan täysin 52 weeks of deliciousnessin löytämän ohjeen mukainen, joten tässä oma versioni ruispizzasta.



Rukiisempi pizza


2,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g hiivaa
3 dl ruisjauhoja
4-5 dl pizzajauhoja (Myllyn Paras)
0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää joukkoon ruisjauhot ja n. 3 dl pizzajauhoja, ja alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Voit korvata pizzajauhot osittain tai kokonaan vehnä- tai grahamjauhoilla. Lisää alustamisen loppupuolella myös oliiviöljy. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.

Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.

Kauli valmis taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi tai yhdeksi pellilliseksi. Meillä taikina on kaulittu sen verran ohueksi, että tästä määrästä on valmistunut sekä yksi peltipizza että yksi pienempi pyöreä pizza.

Lisää täytteet. Tähän pizzaan päätyi tällä kertaa

tomaattipyrettä + ketsuppia
katkarapuja
tonnikalaa
paprikaa
punasipulia
valkosipulia
aavistus aurajuustoa

Raasta täytteiden päälle juustoa ja paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja reunat ovat saaneet väriä. Silppua päälle vielä mahdollisuuksien mukaan tuoreita yrttejä, kuten basilikaa.



1 kommentti:

  1. Kyllä se muuten vaan on niin että ruispizzaa on saatava viikonloppuna :) toi aurajuusto sopii varmaan tosi hyvin tohon!

    Anne

    ps. kiitos blogiystävälle maininnasta <3

    VastaaPoista