Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mansikka-suklaamoussekakku



Meillä kahviteltiin tänään synttäreiden kunniaksi. Suolaista ja makeaa kakkua, munkkeja ja tietysti samppanjaa! Sankari sai 30 kauniin väristä ruusua: synttärivuosien lukumäärä ei varmaan jää epäselväksi :)

Syntymäpäiväkakun ohjeen bongasin Putkiremonttipäiväkirja-blogista ja suklaan ja mansikan yhdistelmä toimi todella hyvin. Nam!


Mansikka-suklaamoussekakku


POHJA
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

KOSTUTUS
n. 1 dl pakastemansikoista sulanutta mansikkamehua

TÄYTE
200g tummaa suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa

0,5 l pakastemansikoita

Sulata ja valuta pakastemansikat lävikössä ja ota mehu talteen. Mansikoiden sulattamiseen huoneenlämmössä menee ainakin pari tuntia, joten ne kannattaa ottaa hyvissä ajoin pakkasesta.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilällä varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun, tasapohjaiseen vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimalla tasolla 30 - 35 minuuttia. Kumoa kakku leikkuulaudalle ja anna sen jäähtyä.

Paloittele suklaa, laita se kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa: laita kattilaan vettä, kulho kattilan päälle ja kattila hellalle lämpiämään. Varo, ettei vesi tai vesihöyry osu suklaaseen; tällöin suklaa menee klönteille. Sekoita tasaiseksi suklaan sulaessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi. Lisää sulanut suklaa tuorejuustomassan joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon myös kermavaahto.

Halkaise kakku kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja levitä puolet mansikkamehusta sen pinnalle. Levitä runsas kerros täytettä pohjalle ja sen sen päälle valutetut mansikat. Kostuta toinen kakkulevy mansikkamehulla ja nosta täytteen päälle. Itselläni mansikkamehu loppui kesken, joten kostutin päälilevyn maidolla :) Levitä kakun pinnalle runsas kerros kuorrutetta. Voit koristella kakun esimerkiksi suklaalastuilla tai tomusokerilla.

Anna maustua kuvun alla kylmässä vähintään muutama tunti.




Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!
QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Follow @hellajahoukutus