Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Nurinkurinen kinkku-voileipäkakku


Sunnuntain synttäripöydästämme löytyi Kinuskikissan ohjeella tehty nurinkurinen kinkku-voileipäkakku. Todella kaunis ja helppotekoinen kahvipöydän koriste! Hieman lisää makua kaipasin kakkuun, joten ensi kerralla lisään Kinuskikissan ehdottamaa sinappista kurkkusalaattia joukkoon.

Nurinkurinen kinkku-voileipäkakku


KORISTELU
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja

TÄYTE
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
1 ruukku ruohosipulia
4 dl kuohukermaa
2 rs (á 125 g) piparjuurituorejuustoa
(1 ½ dl sinappikurkkusalaattia)
1 tl mustapippuria

POHJA
n. 600 g ruisleipäviipaleita (esim. 2 pkt Fazerin Real-ruisviipaleita)
1 dl maitoa

salaatinlehtiä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise kirsikkatomaatit / viinirypäleet / oliivit ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Laita piparjuurituorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta noin puoli desilitraa vettä ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa. Samalla tuorejuusto notkistuu. Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon. Lisää täytteeseen kinkku- ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, (kurkkusalaatti) ja mustapippuri.

Lusikoi puolet täytteestä vuokaan pieninä nokareina. Vältä täytteen levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin.

Leikkaa ruisleipäviipaleista reunat pois. Muodosta täytteen päälle leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Lisää päälle loput täytteestä ja viimeisenä vielä uusi leipäkerros..Kostuta pohja. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.

Kun on tullut tarjoilun aika, poista kakun ympäriltä ensin irtopohjavuoan reuna. Aseta päälle salaatinlehtiä niin, että ne lehtien reunat tulevat kakun ulkopuolelle. Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin. Poista lopuksi päältä vuoan pohja ja kelmu.


Ja vielä ihastellaan värikkäitä ruusujamme!! :)
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus