Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Jokirapu-vuohenjuustosalaatti



Onko teillä joskus reseptivarastossa joku sellainen uusi ohje, jota hingutte testaamaan, mutta jolle ei vaan ole sattunut sopivaa valmistushetkeä? Näin on käynyt tämän Etiketti-lehdestä bongatun herkullisen salaattiohjeen kanssa, jota alunperin teki äitini illanistujaisiinsa, ja jonka sitten perin huimien kehujen saattelemana. Ja joka on muhinut keittiön pöydällä siitä asti, jo useiden viikkojen ajan.

Miksi? No siksipä siksi, että sekä ravut että vuohenjuusto ovat meillä lähinnä minun herkkuani. Tuntui valtavalta tuhlaukselta tehdä tällaista herkkusalaattia ja saada sitten toiselta puolelta pöytää lähinnä nenän nyrpistyksiä. Ei ei. Vuohenjuusto ja jokiravut eivät ansaitse sellaista.

Onneksi koitti vihdoin viime viikonloppu, jolloin sain ihanan ystäväisen kotimaisemista kyläilemään. Ystäväisen, jonka tiesin arvostavan näitä raaka-aineita yhtä paljon kuin minä.

Salaatti sai siis arvoisensa nautiskeluhetken.

Jokirapu-vuohenjuustosalaatti


2 viipaletta maalaisleipää
n. 1 litra sekasalaattia (esim. vuonankaalia, rucolaa, punasalaattia)
1-2 kypsää avokadoa
2 tl sitruunamehua
200 g kypsiä jokiravunpyrstöjä
n. 100 g vuohenjuustoa
6 viipaletta pekonia

Kastike:
1 tl dijoninsinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Kuutioi leivät ja paahda niitä kuumalla, kuivalla pannulla. Laita hetkeksi sivuun. Pese ja kuivaa salaatti. Laita se tarjoilukulhoon. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää avokadot sekä jokiravunpyrstöt salaattipedille.

Alkuperäisessä ohjeessa vuohenjuusto murustellaan sellaisenaan salaatin joukkoon. Itse pidän enemmän kevyesti paistetusta vuohenjuustosta, joten viipaloitua vuohenjuustoa paahdettiin pannulla pari minuuttia per puoli.

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Paista palat rapeiksi pannulla. Nosta hetkeksi talouspaperille, niin enin rasva imeytyy paperiin. Lisää pekonipalat salaattiin. Kaada lopuksi joukkoon myös paahdetut leipäpalat.

Viimeistele salaatti salaatinkastikkeella. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.


Salaatin kanssa nautimme ciabatta-leipää ja juustoja (Auraa, pippurijuustoa sekä Manchegoa) sekä Raimat Chardonnay Brut -kuohuviiniä.

Ja hurmaavaa jälkkärikakkua, josta juttua sitten seuraavaksi! :)
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus