Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Sydämellinen mustaherukkakakku ja parit espanjalaiset kahvit



Viime viikonlopun herkkusalaatti sai pisteen iin päälle, kun sen jälkeen makeutettiin suut vielä sydämenmuotoisella mustaherukkakakulla. Hurmaava sydänvuoka on peruja vuoden takaiselta Tallinnan reissulta, jossa tämä ihanuus päätyi tuliaisiksi eräästä köökkikaupasta. Tuttuihinkin kakkuihin saa helppoa ja kivaa vaihtelua, kun ne tekee välillä eri muotoisiksi. Sydänvuoka on astetta kapeampi kuin normaali kakkuvuokani, joten tuntuu, että sen kanssa kakuista tulee myös aavistuksen korkeampia. Tämä kakku tosin siis oli ihka ensimmäistä kertaa kokeilussa.

Ja niiiiiin hyvääääää.....

Sydämellinen mustaherukkakakku


POHJA
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanijasokeria
200 g mustaherukoita (tai miksei mustikoita, jos pidät niistä enemmän)

KUORRUTUS
150-200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl ranskankermaa
2 dl tomusokeria
2 tl sitruunanmehua
1 dl mustaherukkasosetta / -hilloa (tai sitä mustikkaista versiota)

Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat ja ranskankerma ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita 3 dl jauhoja, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Pyörittele jäiset mustaherukat lopuissa jauhoissa ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.

Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteessa hieman keskitasoa alempana n. 35-40 minuuttia. Jos käytät tuoreita marjoja, paistoaika voi olla vähän lyhyempi. Anna kakun hieman jäähtyä ennen vuoan irrottamista.

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, tomusokeri ja sitruunanmehu keskenään. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää. Levitä seos kakun pinnalle. Valuta mustaherukkasosetta kakun pinnalle ja vetele seos kiehkuroiksi lusikalla.


Hahaa, eivät ne herkut siihen jääneet!

Mepäs tekaistiin vielä parit kahvidrinkit kakun kaveriksi. Irish Coffee on niiiin nähty, joten tehtiin sitten epsanjalainen versio. Ja sehän menee näin:

Spanish Coffee


4 cl Cuarenta y Tres -likööriä
1,5 dl kahvia
kevyesti vatkattua kermaa

Kaada lasin pohjalle likööri ja sitten kahvi. Kevyesti vatkattu, mutta vielä juokseva kerma, kaadetaan kahvin päälle lusikan avulla. Eli niin, että upotat noin puolet lusikan päästä kahviin ja valutat varovasti kermaa siihen osaan lusikkaa, joka ei ole kahvissa. Huom! Tämä ei siis tarkoita lusikan vartta, sitä käytät vain kiinnipitämiseen :) Koristele drinkit vielä ripauksella kaakao- tai kahvipuruja.


Näillä eväillä viikonloppua kohti! :)

Hellan ja houkutuksen seuraava juttu taitaa tulla vasta ensi viikolla, sillä viikonlopun hurvittelemme Tallinnassa. Katsotaan, jos vaikka tarttuisi joku uusi kakkuvuoka sieltä mukaan... :)

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Follow @hellajahoukutus