Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Glögijämät juustokakkuun



Jos joulusta jäi glögiä kaapin pohjalle eikä joulujuoma enää oikein maistu, voit käyttää glögitiivisteen jämät tähän herkulliseen juustokakkuun. Glögi tuo kakkuun mukavan säväyksen, muttei maistu ollenkaan liian vahvasti. Sopii hyvin vaikkapa uuden vuoden pöytään!

Glögijuustokakku

(alkuperäinen resepti Kotivinkistä)

pohja  
200 g kaurakeksejä
200 g piparkakkuja
200 g sulatettua voita

täyte 
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
25 g sulatettua voita
1 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl glögitiivistettä

glögisiirappi
2 dl glögitiivistettä
1 dl sokeria

Murenna keksit ja piparkakut tasaiseksi murumassaksi esimerkiksi monitoimikoneella. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Ei haittaa, vaikka reunat eivät olisi tasaisen korkuisia - röpelöiset reunat vain sulostuttavat kakkua! Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi. Anna kakun jäähtyä hyvin.

Valmista glögisiirappi mittaamalla glögi ja sokeri kattilaan ja keittämällä seosta ilman kantta noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Seos paksuuntuu jäähtyessään, joten ei haittaa vaikka se ei ole paksua vielä keittovaiheessa. Itse keitin siirappia hieman liian kauan, ja siirapista tuli jäähtyessään turhan paksua ja tönkköä ja melkoisen makeaa.

Poista vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappi kakun päälle.

Jos et halua kovin vahvaa glögin makua kakkuun, voit toki jättää glögisiirapin tekemättä ja tarjota kakun sellaisenaan. Hyvää on niinkin! :)

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Namskis! Meillän ois juuri sopivasti tiivisteen jämät tallella :) hauska idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin meilläkin olisi itse asiassa vielä, mutta ehkä en enää toista jaksa vääntää :D

      Poista

Follow @hellajahoukutus