Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Aurahyrrät



Vuoden ensimmäinen resepti on napattu Pumpkin Jamilta. Minä vaan nimeän ne toisin, koska en osaa käyttää mitään muuta sinihomejuustoa kuin Auraa. Siispä Sinihomejuustohyrristä tulee Aurahyrrät. Simppeliä!

Lisäksi nämä kierteet on väännetty lehtitaikinaan, vaikka alkuperäisessä reseptissä käytetään voitaikinaa. Meidän lähi-Prisman valikoimista ei vaadittua isoa levyä löytynyt voitaikinana. (Ja osaako joku sanoa, onko näillä kahdella taikinalaadulla loppupeleissä jokin merkittävä ero?)

Tällaiselle Aurajuustohiirelle nämä olivat suurinta herkkua!!

Aurahyrrät

(noin 16-18 kpl)

1 iso kokonainen voi- / lehtitaikinalevy (ei siis niitä viiden tai useamman levyn pikkupakkauksia)
170 g Aurajuustoa
150-200 g ranskankermaa
1 kananmuna voiteluun

Sulata voi- / lehtitaikinalevy ohjeen mukaan (paitsi jos pakkauksesta ei löydy sulatusohjetta, kuten meillä, jolloin vinkkinä, että sulatukseen kuluu helposti parikin tuntia).

Kauli sulanut taikina isoksi levyksi, noin kaksinkertaiseksi. Murusta Aurajuusto kulhoon ja lisää ranskankerma. Muussaa juusto ja ranskankerma haarukalla tasaiseksi massaksi. Mukaan saa (ja pitääkin) jäädä isompia sattumia. 150 grammalla ranskankermaa seos jäi melko kiinteäksi, mutta riitti silti hyvin koko levylle.

Levitä seos tasaisesti kaulitun levyn päälle. Rullaa taikina rullalle ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi paloksi. Nosta rullat leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Vähempikin aika saattaa riittää, sillä vaikka rullien kuuluu saada väriä pintaan, sisältö saa jäädä ihanan pehmeäksi.

Anna rullien jäähtyä ennen tarjoilua ja nauti vesi kielellä!
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus