Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Cheddarjuustosandwich



Herkullista keskiviikkoiltaa ihanat lukijat! Tänään on kaivattu hieman lohturuokaa kaiken arkihässäkän ja flunssanpoikasten keskellä. Tuntuu, että ympärillä on vähän jokainen jonkinlaisen vatsakivun, influenssan, kuumeen tai muun taudin kourissa, ja pidän täällä sormia ristissä, ettei oma kurkkukipu äidy tästä pahemmaksi. Mustaherukkamehun keittoon siis - kohta.

Sitä ennen iltapalamme, joka löytyi Helsingin Sanomista muutama viikko sitten. Bongasimme mieheni kanssa kummatkin tämän saman reseptin tahoillamme ja olin juuri lähettämässä sitä iltapalaehdotukseksi, kun sähköpostiin ponnahti viesti ja linkki: "Tää vois olla tosi hyvää!" We are so meant to be -  jopa reseptibongareina! :)

Korvasin alkuperäisen ohjeen aurinkokuivatun tomaatin tuoreella ja lisäsin vielä rucolaa joukkoon. Hyvää tuli, suosittelen!


Cheddarjuustosandwich

4 kpl

8 viipaletta rapeakuorista maalaisleipää
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1 tomaatti
kourallinen rucolaa
125 g cheddarjuustoa

1 pieni punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa

Paistamiseen
3 rkl voita
1-2 valkosipulinkynttä

Marinoi ensin punasipulit. Kuori ja viipaloi punasipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja ja suola. Lisää sipulit ja anna maustua 10-15 minuuttia.

Levitä leipäviipaleen päälle ilmakuivattua kinkkua, ohueksi viipaloitua tomaattia, rucolaa, balsamicosipulia ja viipaloitua cheddarjuustoa (juustoa saa olla reilusti). Aseta toinen leipäviipale kanneksi ja paina tiukasti yhteen.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi / -kynnet. Sulata voi paistinpannulla ja lisää pannulle valkosipuliviipaleita. Paista enintään kaksi leipää kerrallaan noin 3 minuuttia per puoli. Peitä pannu paistamisen aikana kannella tai alumiinifoliolla, jotta juusto ja täytteet lämpenevät leivän sisällä.

-----

Omat valkosipuliviipaleeni (ja jälkimmäisten leipien pohjat) kärähtivät paistamisen aikana aivan pikimustiksi, joten suosittelen tarkkailemaan pannun lämpötilaa paistamisen aikana. Voi ja valkosipuliviipaleet kannattaa myös vaihtaa ennen seuraavan leipäsatsin paistamista, jotta rapeaan pintaan tulee herkullinen, ei-palanut, valkosipulin maku :) Muuten leivät onnistuivat erinomaisesti ja maistuivat suuri sopivan rasvaisilta ja suolaisilta. Olut olisi ollut poikaa...
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Joo, noiden kanssa olut olis poikaa! Kunnon voissa paistettu sandwich on kyllä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se maitolasillinenkaan tietysti hassumpaa ollut, mutta kyllä tää sandwich ihan huusi kaverikseen yhtä pientä huurteista :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus