Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

B-B-B-B-BLT





Mitäpä jos tekisit tänään torstai-iltapalaksi ikisuosikkileivän eli BLT:n?

Pekonin (B), salaatin (L) ja tomaatin (T) klassikkoyhdistelmä toimii aina takuuvarmasti, mutta silti tätä herkkua tulee harvoin tehtyä. Usein BLT:n olemassaolon muistaa vasta bistro-henkisissä ravintoloissa, jolloin sitä onkin sitten aivan pakko tilata. Viime kerrasta kun on kulunut jo ihan liian pitkä aika...

BLT-sandwich


kahdelle

6 paahtoleipäviipaletta
1/2 pkt pekonia
1 pieni punasipuli
1 tomaatti
rapeaa salaattia
hyvää majoneesia
1 valkosipulinkynsi

Paista pekonit rapeiksi pannulla. Viipaloi punasipuli ja tomaatti. Paahda paahtoleivät leivänpaahtimessa ja sivele kuoritulla ja halkaistulla valkosipulinkynnellä leipien pintaa, niin että ne saavat hennon valkosipulin maun. Sivele ohut kerros majoneesia leiville ja aloita kokoaminen. Salaattia, pekonia, tomaattia, sipulia. Seuraava paahtoleipäviipale päälle ja uudestaan. Salaattia, pekonia, tomaattia, sipulia. Päällimmäiseksi vielä yksi rapea, majoneesilla sivelty paahtoleipä ja - tsadaa, BLT on valmis!

Syömisen helpottamiseksi leipä kannattaa puolittaa kolmion muotoisiksi paloiksi (plus että näin pääset paremmin ihailemaan täytteiden kaunista väriloistoa).


QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Voi herkku mikä leipä! rakastan kolmionmuotoisia leipiä JA täytettyjä leipiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samma här, ja juuri erityisesti täytettyjä, kolmionmuotoisia leipiä! :D

      Poista
  2. Ja erityisesti juuri BLT:ta. Se kuuluu meillä kyllä kesään - eli siis kohta voisi olla sen aika. Tulipa vesi kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihagrillillä paistetuissa pekoneissa olisikin ihan oma tunnelmansa! Kesä, tuu jo!

      Poista

Follow @hellajahoukutus