Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juhlan tuntua ilmassa, juustokakkua pöydässä



Jaa-a, mahtaako tänään olla juhlinnan paikka? Leijonat pelaa parhaillaan MM-välieriä Ruotsia vastaan ja myöhemmin illalla jännitetään Suomen ja Krista Siegfridsin sijoittumista Euroviisuissa. Mitenköhän meidän käy? Finaaliottelua ja twelve pointseja vai pronssipeliä ja pettymyksiä tiedossa? Jännää, jännää, täällä pidetään kisastudiota ja peukkuja pystyssä. Toivottavasti päästään huutamaan tuplahurraa!!!

Juhlan tuntua on myös tässä ihanassa juustokakussa, joka lainattiin Kinuskikissalta viime sunnuntain äitienpäiväpöytään. Onko ihanampaa tapaa startata päivä kuin aamupalapöytä, jossa on juustokakkua? Ja hedelmiä ja croissantteja ja kukkia. Ja kesän ensimmäisiä mansikoita.

Ihan juhlan tuntua.

 

Amerikkalainen juustokakku


pohja
200 g Digestive-keksejä
150 g voita

täyte
500 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 kananmunaa

pinnalle
mansikoita
tomusokeria

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Murskaa Digestive-keksit tehosekoittimessa tai vaikka ihan pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi. Sekoita sulaneen voin joukkoon keksimurut. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää sen joukkoon ranskankerma, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä sokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet täytteen joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma (kermaa ei siis tarvitse vispata kuohkeaksi vaan se käytetään nestemäisenä). Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti. Laita uunin pohjalle paiston ajaksi alumiinifolio, sillä kakusta tihkuu melko lailla rasvaa paistamisen aikana.

Anna kakun jäähtyä, jonka jälkeen se säilyy hyvin jääkaapissa, mielellään vaikka seuraavaan päivään, niin että maut ovat ehtineet hyvin tekeytyä. Koristele kakku ennen tarjoilua puolitetuilla mansikoilla sekä tomusokerilla.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Olihan meillä kansallisen harmistuksen viikonloppu, mutta ei se mitään:).
    Kattaus näyttää niin ihanalta, haluaisin olla pöydässä mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Totta, ei paljon hurraata tarvinnut huudella. No, ensi vuonna taas uudet mahdollisuudet, jääkiekossa ja Euroviisuissa :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus