Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vihreään hurahtanut



Blogin synttärimuutokset jäivät tällä erää uudistuneeseen otsikkobanneriin. Muiden toivomieni viilailujen tekeminen olisi taustajärjestelmän bugin takia vaatinut koko paketin aloittamista lähes alusta - homma johon en tällä erää mitenkään jaksanut ryhtyä. Näin ollen pysytään tutuissa väreissä, fonteissa ja muotoiluissa. Mikä ei sinällään kyllä haittaa, olen itse asiassa vähän hurahtanut tähän vihreään värimaailmaan. Tykkään kovasti vihreästä, sen persoonallisuudesta ja samalla rauhallisuudesta. Sopii hyvin minulle ja blogille. :)

Vihreällä siis jatketaan - myös ruokapuolella! Hellalla valmistui nimittäin viime viikolla tämä kauniin vihreä ihanuus: halloumilla, avokadolla ja tuoreilla yrteillä maustettu munakas. Oli muuten ehkä elämäni herkullisin munakas ikinä! Pehmeä avokado ja suolainen halloumi sopivat upeasti yhteen ja toivat munakkaaseen juuri sopivasti ruokaisuutta. Tällä päivällisellä pärjäsi vaivatta koko illan.

Vinkvink! Jos käytät avokadosta vain puolet, muistathan jättää avokadon kiven paikalleen. Kivi auttaa avokadoa pitämään kauniin vihreän värinsä niin, että voit huoletta jättää loppupuoliskon seuraavalle tai sitä seuraavalle päivälle. Ja nauttia sen vihreänä.

 

Halloumi-avokadomunakas


1 pieni sipuli
varsi tai kaksi kevätsipulia
muutama kirsikkatomaatti
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
pari siivua halloumia
puolikas avokado
tuoretta basilikaa ja oreganoa

Pilko sipuli ja kevätsipulin varret. Puolita kirsikkatomaatit. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Mausta parilla rouhaisulla suolaa ja mustapippuria.

Kuullota sipuli öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle kevätsipuli ja kirsikkatomaatit ja kääntele hetki. Kaada päälle munaseos. Paista, kunnes munakas on kypsä.
Paista toisella pannulla halloumisiivut kauniin ruskeiksi. Viipaloi avokado. Käännä valmiin munakkaan toinen puoli toisen päälle ja nosta lautaselle. Lisää päälle halloumi- ja avokadoviipaleet sekä kasa tuoretta basilikaa ja oreganoa.
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Ihana kuva, eikä kuvattavassa herkussakaan ole valittamista. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija! Kyllä kesä on huippukivaa aikaa kun on luonnonvalo kuvissa kohdillaan. :)

      Poista
  2. Heippa,

    Näyttää ihan sairaan hyvältä! Paitsi toi avokado...en tiiä mikä siinä tökkii, kun en vaan pidä siitä missään muodossa...??? Mutta siis muuten toi ohje täytynee kokeilla :) Avokadon sijaan voisin laittaa päälle rucolaa omasta maasta, jota muuten tulee ja paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään itse ihan hirveästi avokadosta ja voisin nykyään yhdistää sitä vähän kaikkeen. En tiedä miksi, koska eihän se varsinaisesti ole edes kovin kummoisen makuinen. Mutta suutuntuma on sellainen ihanan pehmeän rasvainen :)

      Mutta ilman muuta vaan avokadot veks ja rucolaa tilalle! Ja vaikka vähän reilummin kevätsipulia, se on myös niin ihanaa...

      Poista
  3. Nyt on kyllä sen näköinen ja kuuloinen resepti, ettei tarvitse kahdesti käskeä - tämä menee kokeiluun!

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus