Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Porkkanaa ja pellavaa




Uunituore lämmin leipä ei ole iso vaiva. Teeleivät valmistuvat alle puolessa tunnissa eikä niitä tarvitse vaivata tai nostattaa lainkaan. Ja ne maistuvat taivaallisilta suoraan uunista tarjottuina, isolla kasalla voita ja juustoa. Jos siis mielesi tekee lämmintä, itsetehtyä leipää (kuten minun tekee lähes joka päivä), tekaise pari teeleipästä. Tällä kertaa leipiin lisämakua antoivat porkkana ja pellavansiemenet.

Porkkanateeleivät


3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 dl porkkanaraastetta (= n. 2 porkkanaa)
2 rkl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä maito, porkkanaraaste ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä kohtalaisen löysäksi.

Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperilla päällystetylle uunopellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi, noin 1,5 cm:n paksuisiksi leiviksi. Jaa leivät kevyesti neljään osaan taikinapyörällä, pizzaleikkurilla tai veitsellä. Pistele haarukalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Reseptilläsi muistutit minua siitä, että viime leivontakerrastani on aivan liikaa aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! :) Minä kummastelen joka kerta leipoessani, että miksei tätä tule tehtyä useammin, kun se on niin kivaa ja helppoa!

      Poista

Follow @hellajahoukutus