Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Rommirusina-rahkapullat




Lämmintä ensimmäistä adventtia, rakkaat lukijat!

Sieltä se joulukuu tulla tupsahti ja annan itsellenikin vihdoin luvan alkaa hössöttää vähän joulujuttuja. Ensimmäiset joululahjat on hankittu ja jouluvalot otettu esiin. Eilisessä Marimekon joulunäytöksessä esitetyt joululaulut sykähdyttivät taas enemmän kuin muistinkaan ja glögi maistui hurjan hyvältä. Joulukalenterikin on korkattu.

Jouluun kuuluu minusta ehdottomasti leipominen ja siinäkin saralla on homma saatu käyntiin. Rommirusina-rahkapullat maistuvat toki ympäri vuoden, mutta jotain erityisen jouluista pullissa kuitenkin on.

Tästä se lähtee - joulunodotus <3

Rommirusina-rahkapullat

n. 35 kpl

pullataikina
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150 g voita

rahkatäyte
1 prk (250 g) maustettua rommirusinarahkaa
1/2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita

voiteluun
1 kananmuna

Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot koko ajan vaivaten ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Pyörittele takinasta pyöreitä pikkupullia ja laita ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan vielä hetkeksi, n. 10-15 minuutiksi. Tee sillä välin täyte sekoittamalla täytteen ainekset keskenään.

Painele pullien keskustaan esim. jauhotetulla mukin pohjalla kolot. Voitele pullien reunat kananmunalla ja annostele pullien keskiöön rahkaseosta. Rahkaseosta on hieman liian runsas määrä, itselläni jäi ainakin sitä jonkin verran yli.

Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuttia.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus