Jos piknikeväät tai brunssitarjoilut ovat vapuksi vielä mietinnässä, niin tässäpä oiva, keväisen raikas makupala serpentiinien ja kuohuviinilasien joukkoon. Lime + ricottajuusto = namnamnam!! Piiras valmistuu nopeammin kuin ehdit tippaleipää sanoa, varsinkin jos käytät valmista pakastemurotaikinaa. Ja miksi et käyttäisi?! Vappuna kun harvoin kannattaa tuntikausia keittiössä häärätä: aattona on kiire töistä vappukarkeloihin ja vappupäivänä sitä nauttii, mitä nopeammin eväät tai tarjoilut ovat valmiina. Varsinkin jos aattona on vaikka pari kuohuviinilasillista tullut skoolattua... :)
Lime-ricottapiiras
1 pakastemurotaikina
2 kananmunaa
1 keltuainen
250 g ricottajuustoa
1 dl sokeria
4 limen mehu
2 dl kuohukermaa
tomusokeria
1 limen kuori raastettuna
Sekoita yhteen kananmunat, keltuainen, ricotta, sokeri ja limen mehu. Vaahdota kerma ja nostele vaahto ricottaseoksen joukkoon. Painele sulanut pakastemurotaikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kumoa täyte päälle. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsää. Ripottele jäähtyneen piiraan päälle tomusokeria ja raastettua limen kuorta.
Vappupöytään (tai sinne piknikille) suosittelen myös Aura-perunasalaattia (ohje täällä) tai Rocky Road -suklaata (kurkkaa tänne). Vaikka vapun sääennusteet näyttävät onneksi vaihtuneen jokseenkin lupaaviksi, uskoisin ettei niin kovaa hellettä saada, jotta rockyroadin suklaat ihan sulamaan pääsisivät ;)
Ei muuta kuin oikein riehakasta vappua, serpentiinipuhalluksia, simasuita ja kuohuviinin poksautuksia!!
ps. Ja saahan täällä Helsingissäkin käyttää vappuaattona lakkia? Meillä Turussa kun se tuppaa olemaan vähän niin kuin tapana (ks. kuva)...