torstai 20. maaliskuuta 2014

Uunihedelmiä vaniljajäätelössä

Lämpimiä uunihedelmiä ja pehmeää vaniljajäätelöä. Lasiin kasattuna jäätelö sulaa lähes kastikkeeksi. Ei haittaa, on niin hyvää ettei jälkkärin popsimiseen kulu montaakaan minuuttia. Autuas hymy. Mitä olisikaan elämä ilman jälkiruokaa.


Uunihedelmät ja vaniljajäätelö

kahdelle
(resepti Fannista ja Kanelista)

pari nektariinia
pari luumua
1 vaniljatanko (tai reilu teelusikallinen vaniljasokeria)
50 g voita
1 appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
vaniljajäätelöä
mintunlehtiä

Halkaise hedelmät ja poista kivet. Pilko hedelmät reilun kokoisiksi paloiksi ja nosta uunivuokaan. Sulata voi. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä ja sekoita voisulaan. (Tai jos sinulle käy kuten bloggarille ja löydät kaapistasi vain kaksi kuivunutta, osin käytettyä vaniljatankoa, käytä vaniljasokeria sen sijaan. Heitä kuivuneet vaniljatangot uunivuokaan hedelmien sekaan siinä toivossa, että niistä irtoaa mahdollisesti vielä joitain vienoja vanilja-aromeja.)

Purista voin joukkoon appelsiinimehu ja lisää myös sokeri. Kaada voiseos hedelmien päälle uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Sekoittele ja kääntele välillä hedelmiä voi-sokeriseoksessa.

Tarjoile pehmeä vaniljajäätelö ja uunihedelmät kerroksittain lasissa. Koristele vielä mintunlehdillä, jos sellaisia löytyy.


2 kommenttia:

  1. Hei,
    nämä ohjeesi ovat kerta kaikkisen herkullisia!
    Kiitos ihanasta blogista :)

    Aurinkoista kevättä!
    J.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, kiva kuulla! Aurinkoa kevääseen myös sinulle! :)

      Poista