Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vauvatauko



Meidän pieni prinsessamme syntyi maanantaina ja uuden tulokkaan myötä Hella & houkutus hiljenee hetkeksi. Seuraavat viikot keskitytään vauvantuoksuun, imettämiseen, pienten varpaiden ihasteluun ja kotoiluun.

Palaan hellan ja blogin ääreen taas heti kun siltä tuntuu. Kenties jo piakkoinkin, mutta eiköhän tässä vauvahuurussa muutama viikko vierähdä...

-----

Sinä saavuit kuin valo huhtikuun, 
kaikki muuttui, jäi entinen.  
Näen pehmeät kädet ja silmät ja suun.  
Olet aarteemme pikkuinen.


Sinä kotisi tänne luoksemme teit,  
sinä aikamme otit ja unemme veit.  
Mutta se mitä annat on suurempaa:  
Näytät mitä on rakastaa.


QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

Raparperikeitto ja erilainen juhannus



Erilainen juhannus. Ei mökkeilyä, veneilyä tai festareita. Ei juhlimista läpi yöttömän yön. Ei pitkään pohdituttaneita juhannussuunnitelmia. Ei skumppaa, saunaolutta tai sangriaa.

Sen sijaan jännittynyttä odottelua ja h-hetken lähenemistä. Ruokaa, grillailua, ystäviä, perhettä ja saunomista. Toivottavasti hieman aurinkoa. Villasukkia. Kotoilua. Raparperimehua.

Tänä juhannuksena otamme rauhallisesti ja heilumme kotikulmilla. Pikkukokin laskettu aika lähenee koko ajan, joten pitkät mökkireissut tuntuivat hieman liian rohkealta vaihtoehdolta näille hetkille. Onneksi iso maha ei estä nauttimasta siitä melkeinpä tärkeimmästä - hyvästä ruoasta. Päinvastoin. Kun skumppalasi täyttyy vissyllä ja jalat tekee mieli ennemmin nostaa ylös kuin tunkea tanssikenkiin, voi onneksi keskittyä syömään hyvin ja nauttimaan olostaan. Vielä hetken saan nauttia tästä masusta ja tuntea sen liikkuvan. Vielä hetken voin mennä nokosille juuri silloin kun huvittaa. Vielä hetken joudun odottamaan sinua.

Sitä ennen juon vähän raparperikeittoa. Juhannuksen kunniaksi.

Raparperikeitto


7 dl pilkottuja raparpereja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 dl vettä 
2 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä

Huuhtele raparperit ja leikkaa paloiksi. Laita raparperipalat sokerin kanssa kerroksittain kattilaan. Kaada vesi päälle ja hauduta hiljaa kannen alla kunnes raparperipalat ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.

Nauti sellaisenaan tai maustamattoman jugurtin, puuron tai vaikka vaniljajäätelön kera.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Virkattu rahinpäällinen



Matonkudevirkkaukseni suurin tähänastinen saavutus valmistui viime viikolla, kun sain valmiiksi uuden päällisen olohuoneen rahiimme. Vanha rahinpäällinen oli auringossa kulahtanut, nukkaantuneen ruskean värinen ja kaipasin paremmin sohvaan ja muuhun olohuoneen sisustukseen sopivaa päällistä. En tiennyt, onnistunko virkkaamaan uuden päällisen ilman mitään ohjeita tai malleja, mutta lähdin yrittämään isolla innolla.

Ja ihan hienohan siitä tuli!

Virkkasin jokaisen rahin sivustan erikseen ja ompelin ne sitten yhteen. Ensimmäisenä valmistui päälliosa, joka vaati pari yritystä ja erehdystä ennen kuin oikea koko löytyi. Virkatessa useampia kiinteäsilmukkaisia kerroksia leveys yleensä hieman kasvaa kerrosten myötä, joten silmukoita ei kannata luoda aivan yhtä leveälle mitalle kuin mitä rahi itsessään on. Kun oikea leveys löytyi, homma oli hyvin simppeliä: kiinteää silmukkaa toisensa perään kerros kerrokselta.

Virkkasin sivuosat hieman rahia pidemmiksi, jotta ne taipuivat rahin alle ja lopputuloksesta tuli näin siistimpi. Paloja yhdistäessä ompelin sivupalat yhteen myös rahin alla ja viimeistelin kuminauhalla, joka veti rahinpäällisen tiukasti paikoilleen. Paloista kannattaa tehdä ennemmin hieman liian tiukkoja kuin liian isoja - löysä päällinen kun ei näytä kovin hyvältä.


Ja mihinkä sitä rahia sitten käytetään...


Koiran ikkunapenkkinä tietenkin.
QuickEdit
Mona
15 Comments
Share :

Mutkaton raparperikakku



Tiedättekö mistä minä saan ihan älyttömän isot kiksit? Siitä, kun käteeni osuu leivontaresepti ja huomaan, että kaikki reseptin ainekset löytyvät valmiiksi kotoa. Olen siis periaatteessa täysin valmis tarttumaan kauhaan ja valmistamaan makoisan pullan/kakun/piirakan/muun herkun koska tahansa haluan. Vaikka heti. Jos vaikka kutsumaton vieras ilmoittaisi tulostaan seuraavan kahden tunnin sisään (kuten niin usein nykyään tapahtuu), olisin valmis emännöimään tuoreen leivonnaisen tuoksuisessa kodissa. Tai jos makeanhimoni yltyisi kestämättömäksi (joka on huomattavasti todennäköisempää kuin edellinen), takataskusta löytyisi nopea ratkaisu tätä varten.

Näinhän ei tietenkään usein käy, että ryntäisin saman tien leivontapuuhiin. Mutta jotenkin kummasti se helpottaa oloani, kun tunnen ruokakomeroni olevan näin hyvin varustettu. Että ihan suunnittelemattomatkin leivontasessiot onnistuisivat!

Tämän kakun ohje aiheutti juuri yllä esitetyn kaltaisen onnentunteen ja nyt kerrankin tartuin tähän mielihyvään ja leivoin kakun. Suoraan kaapista löytyvillä aineksilla.

No, kermavaahdon kerma piti kyllä käydä ostamassa kaupasta.


Mutkaton raparperikakku


muutama raparperinvarsi
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
1 dl sulatettua voita
1 rkl ruokokidesokeria

kermavaahtoa tarjoiluun

Pese ja pilko raparperinvarret. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, suola ja fariinisokeri. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmunat, kermaviili ja jäähtynyt voisula. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi. Kääntele taikinaan raparperipalat.

Kaavi taikina matalaan voideltuun (n. 23 cm) vuokaan ja tasoittele pinta. Ripottele päälle ruokosokeria. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Kakku saa olla pinnalta rapea ja sisältä hieman kostea ja pehmeä.

Tarjoile kermavaahdon kera.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Yhden kattilan pasta



Vaikka pasta-ateriat harvoin ovat erityisen vaativia tai pitkäkestoisia ruokia valmistaa, tämä ohje vie pastan laiton helppouden ihan uudelle tasolle. Kaikki ainekset isketään samaan kattilaan, annetaan kypsyä 10 minuuttia ja pasta on valmis! Tsadaa, voiko näin helppoa ruoanlaittoa ollakaan!!

Ohjeen olen napannut A Beautiful Mess -blogista. Hieman jännältä tuntui tietysti se, ettei pastaa valuteta vaan se annostellaan suoraan kattilasta lautasille (jotteivät herkulliset maut valu pastaveden joukossa lavuaariin). Nestettä jää kattilaan hieman, mutta se ei haittaa vaan tekee ateriasta entistä mehevämpää. Mausteiden kanssa ei kannata pihistellä, jotta pastasta tulee riittävän maukasta. Mitään erillistä pastakastiketta kun tässä ruoassa ei siis ole.

Yhden kattilan pasta

kahdelle
(riittää myös kolmelle, jos lisäät pastan määrää)

150 g spaghettia
1 prk (400 g) säilyketomaatteja mehuineen
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen basilikan lehtiä
tuoretta oreganoa maun mukaan (tai 1/2 tl kuivattua)
1 kevätsipulin varsi silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
1 kasvisliemikuutio murustettuna
1/2 l vettä
1,5 dl murustettua fetaa

Yhdistä isossa kattilassa kaikki muut raaka-aineet paitsi feta. Tuo keitos kiehumispisteeseen ja hiljennä lämpöä heti tämän jälkeen. Kypsennä kymmenisen minuuttia, kunnes pasta on al dente. Sekoittele pastaa aina välillä.

Nosta pasta levyltä ja anna sen vetäytyä kannen alla vielä muutaman minuutin ajan. Sekoita hyvin ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Nestettä ei pitäisi olla enää kovin paljon jäljellä, joten pastaa ei tarvitse valuttaa kattilasta. Nosta pasta lautaselle suoraan kattilasta pastaottimen avulla (voit valuttaa ylimääräisiä nesteitä tässä kohtaa kattilaan eikä haittaa vaikka nestettä jäisi myös itse pasta-annokseen). Murustele annoksen päälle fetaa ja muutama basilikan lehti.
QuickEdit
Mona
14 Comments
Share :

Bongaa blogi lehdestä



Kesäkuun Unelmien Talo & Koti -lehdestä löytyy tuttu kasvo... Hihii, pääsin ilokseni mukaan tämän inspiroivan lehden ruokaosioon!

Unelmien Talo & Koti pyytää joka kuukausi jotain ruokablogistia kertomaan, mitä ajankohtaista herkkua blogisti juuri siinä kuukaudessa himoitsee. Valitsin Hellan & houkutuksen reseptiarkistosta kesäisen lempireseptin, Avokado-skagenin. Tein skageneita viime kesäkuussa ja ihastuin niihin kovasti. Pehmeällä avokadolla ja skagen-mössöllä päällystetyt leivät sopivat hyvin vaikka kesäpöydän alkupalaksi tai piknikevääksi.

Itse resepti löytyy Unelmien Talo & Koti -lehden nettisivuilta sekä tietysti myös Hella & houkutuksen sivuilta.

ps. Kesäkuun numero on todella kaunis ja valoisa lehti täynnä ihastuttavia kesäkoteja, -pihoja ja -ruokia. Suosittelen!
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Arvonta suoritettu!


3 v synttäriarvonta on suoritettu ja ihan ensiksi kiitos kaikille kommenteistanne, jakamistanne suosikkiresepteistä sekä postaustoiveista. Oli ilo lukea terveisiänne ja otan toivepostaukset ehdottomasti korvan taakse hautumaan. Kiitos paljon teille!

Arvonnassa voitto osui kommentille:

Synttärionnittelut! Niin paljon on hyviä reseptejä että parasta on todella vaikea päättää, jatka samaan malliin! :)

sanna.liikanen@gmail.com

Sannalle on lähtenyt sähköpostia ja kohta perään lähtee siis tämä ihana palkinto! :)

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Sinappiset kanaleivät



Taas tuli testattua aivan uusi tuttavuus: kokojyväsinappi. Jos kaipaat tuhtia sinapin makua, tällä aineella onnistut varmasti. Kokojyväsinapilla marinoitu kananrinta ja tuunattu kastike maustoivat leivät upeasti ja herkullinen iltapala oli valmis!

Varoitus! Varaudu nuolemaan sinappista kastiketta ympäri suunpieliäsi :)

Sinappiset kanaleivät


4 ohutta kananrintafilettä
2 rkl kokojyväsinappia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 punasipuli
suolakurkkuviipaleita
1 kevätsipulin varsi
rucolaa
4 ciabattasämpylää tai 1 -leipä

kastike
3 rkl kokojyväsinappia
4 rkl ranskankermaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria

Lorauta kulhoon oliiviöljyä ja kokojyväsinappia ja sekoita. Hiero sinappiseos kanafileiden pintaan. Laita fileet kulhoon ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Sekoita kastikeainekset keskenään. Silppua punasipuli reiluiksi paloiksi. Kuullota keskilämmöllä tilkassa oliiviöljyä viitisen minuuttia kunnes sipulit ovat pehmenneet. Silppua kevätsipuli.

Paista kanafileet pannulla kypsiksi. Puolita ciabattasämpylät (tai leikkaa ciabattaleivästä neljä reilua palaa ja puolita ne). Paahda leipiä 200 asteisessa uunissa muutama minuutti.

Kokoa leivät. Lusikoi kastiketta leipäviipaleen pohjalle. Nosta sen päälle kana, rucolaa, suolakurkkuviipaleita, kevätsipulia ja punasipulia. Viimeistele kastikkeella ja nosta leipäsiivu kanneksi.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus