Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Amerikkalaiset sitruunapannukakut



Pannukakut, oi pannukakut! Olisipa aina mahdollisuus syödä pannareita aamiaiseksi. Teen kyllä itse aika harvoin pannukakkuja aamulla, vaan ennemminkin iltapalaksi. Näin niitä tietysti säilyy seuraavalle aamullekin ja saan aamupalaleivän jälkeen ottaa vielä pari herkkupannaria aamiaisjälkkäriksi.

Sitruuna oli ihan uusi tuttavuus pannukakussa. Sitruunan maku tuli hienosti esiin pannareissa ja sopi niihin oikein hyvin. Paksut pyöreät pannukakut katosivat meillä suihin pelkän sokerin säestyksellä, mutta mikäli omistat vaahterasiirappipurkin, lorauta pannareiden päälle vähän siirappia. Myös kermavaahto tuo tietty oman herkullisen lisänsä lautaselle.

Amerikkalaiset sitruunapannukakut

10-15 kpl

2 kananmunaa
2 rkl sokeria
250 g ricottaa
3 dl maitoa

2 rkl voisulaa
1 ml vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)
1 sitruunan kuori raastettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

paistamiseen
voita

tarjoiluun
vaahterasiirappia /
kermavaahtoa / 
tomusokeria /
mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella. Yhdistä eri astiassa ricotta, maito, voisula, sitruunan kuoriraaste ja vanilja-aromi. Kääntele ne nopeasti vaahtoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan.

Paista taikinasta miedohkolla lämmöllä paksuja pannukakkuja voissa. Tarjoa vaahterasiirapin, kermavaahdon, tomusokerin tai vaikka mustikoiden kanssa.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Paistaessa tuoksu ainakin ihan mahtava, kohta päästään syömään ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksu on tärkeä osa ruokailuelämystä, toivottavasti makukin oli kohdillaan :D

      Poista

Follow @hellajahoukutus