Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kepeän keväiset broileripyörykät



Kevättä kohti mennään niin että paukkuu, hurraa! Ensi viikolla on jo huhtikuu ja pääsiäinen, tänään siirrytiin kesäaikaan. Valo ja aurinko ovat taas täällä (vaikka jälkimmäinen ehkä parhaillaan melkoisen pilviverhon takana). Olen varmaan ennenkin hehkuttanut olevani kevätihminen ja se pitää kyllä edelleen paikkansa. Valon lisääntyminen on niin ihmeellistä ihan joka kevät, ja aina se pääsee yllättämään ihanuudellaan.

Kevään myötä ruokaakin on kiva vähän keventää. Kalaa, kanaa, kasviksia... ja hei, jäätelökausikin on jo ihan nurkan takana! Vakioherkkumme lihapullat sai kepeämmän muodon, kun kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa ne broilerin jauhelihasta. Broileripyöryköistä tulee aina mieleen Saarioisten valmiit broileripyörykät, jotka olivat ihan huippusuosikkini lapsena. Muistelen, että ostimme aina vain noita broiskupyöryköitä, emme koskaan valmiita lihapullia. Niitä napsin mielelläni ihan kylmiltään tai vaikka ruisleivän päällä sinapilla. Oi, mitä makumuistoja! Täytyypi käväistä kaupan valmisruokahyllyllä ja testata pitkästä aikaa, miten Saarioisten pyörykät nyt taittuvat. Ehkei niissä enää ole ihan samaa taikaa kuin ennen... Omat broileripullani saivat lisämakua halloumista ja ne syötiin pehmeiden uunibataattien sekä chilikastikkeella maustetun jugurttikastikkeen kera. Kevätpäivän valossa.

Broileri-halloumipyörykät ja uunibataatit


1 dl ruokakermaa
1 muna
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1 dl korppujauhoja
1 pieni sipuli
400 g broilerin jauhelihaa
1/2 pkt halloumijuustoa

uunibataatit
1 bataatti
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Vatkaa kerma, muna, mausteet sekä korppujauhot keskenään. Anna turvota. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Lisää seokseen sipuli, broilerin jauheliha sekä raastettu halloumijuusto. Voit halutessasi käyttää koko paketin halloumia, mikäli haluat korostaa sen makua pyöryköissä.

Kuori ja leikkaa bataatti pitkiksi, kapeiksi lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpapereroidulle pellille. Kaada päälle öljy sekä ripottele mausteet ja hiero ne ympäri bataattilohkoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Pyörittele pyörykkämassa kylmällä vedellä kostutetuin käsin pieniksi pyöryköiksi. Taikinasta tulee noin 30 pyörykkää. Siirrä bataatit pellin toiseen laitaan ja nosta pyörykät vieri viereen pellille. Jatka paistamista 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi turkkilaista jugurttia, joka on maustettu aavistuksella chilikastiketta (esim. sriracha).

-----

ps. Tämän kevään ajan postaustahti blogissa saattaa olla melko rauhallinen. Muutamme kesän kynnyksellä uuteen kotiin, joten suunnittelua, pakkailua, touhua ja vähän remonttiakin on tiedossa. Pahoittelut siis hitaammanpuoleisesta blogielämästä - eiköhän tahti siitä taas kiihdy, kun muuttotouhut ovat ohi ja uusi koti esittelykunnossa. Paloja tästä projektista päätyy varmasti jossain kohtaa blogiinkin eli stay tuned! ;)

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus