Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kotitekoiset nugetit pesto-kermaviilillä



Minun ja kananugettien suhde on ollut pahasti katkolla viimeiset 15 vuotta. Ala- ja yläasteella valmisnugetteja tuli syötyä toisinaan koulun jälkeen välipalana - ne kun oli helppo ja nopea lämmittää pannulla, mikrossa tai uunissa. Kylkeen dippiporkkanoita ja -kurkkua. Myöhemmin olen toisinaan tilannut nugetteja Mäkissä tai Hesessä, mutta näidenkin kertojen määrä on yhden käden sormilla laskettavissa. Vähiin on jäänyt. Eivät vaan ole maistuneet: liian rasvaisia, liian teollisia, liian epämääräinen sisältö (mistä ne ihan oikeasti tehdään?).

Asiaan tuli kuitenkin korjaus, kun nugetit otti kotikäsittelyyn. Kunnon rintafileestä paloitellut ja hyvissä mausteissa pyöritellyt nugettipalat olivat niin namia, että nugetit pääsevät ehdottomasti takaisin suosikkilistalleni. Niitä oli kiva dippailla herkulliseen pesto-kermaviiliin vuorotellen itsetehtyjen lohkoperunoiden kanssa.

Sopivaa vaali-illan naposteluruokaa muuten, vink vink... ;)

Kotitekoiset nugetit


2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku lehtipersiljaa
1,5 dl parmesaanijuustoa raastettuna
2,5 dl korppujauhoja
500 g broilerin rintafileetä
suolaa
1 rkl oreganoa
ripaus mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

Ota esiin kolme kulhoa. Riko ensimmäiseen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Pane toiseen vehnäjauhot. Laita kolmanteen kulhoon hienonnettu valkosipulinkynsi ja lehtipersilja sekä raastettu parmesaani ja korppujauhot. Leikkaa rintafileet 2-3 sentin paksuisiksi paloiksi (yhdestä rintafileestä tulee noin 5-6 palaa). Mausta fileepalat suolalla, oreganolla ja pippurilla.

Pyöritä fileet ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmuniin ja pyörittele lopuksi korppujauhoseoksessa. Asettele kuorrutetut palat leivinpaperoidulle uunipellille. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä palat ja pirskota vähän öljyä toiselle puolelle. Jatka kypsentämistä toiset 15 minuuttia, kunnes nugettien pinta on kullanruskea ja rapea ja liha kypsynyt.

Tarjoa nugetit pesto-kermaviilin kanssa:

Pesto-kermaviili
1 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
1 prk kermaviiliä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl pestoa

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua hetki.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Mulla on aikas samanlainen suhde valmisnugetteihin :) Pitäis joskus kokeilla tehdä itse..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo mitenkään kaikessa valmisruokavastainen, mut näitä maistettuani ei voi kyllä samana päivänä puhua itetehdyistä ja kaupan nugeteista :)

      Poista
  2. Siis NIIIIN hyviä! kiitos ideasta :) jouduin vähän soveltamaan kaapin antimien mukaan mutta tulipahan syötyä ehkä elämän parhaat nugetit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurraa!! Eiks ollukin superhyviä, ihan eri planeetalta kuin valmiskaimat? Soveltaminen kannattaa aina ja tohon "kuorrutteeseenhan" voi makua hakea vaikka mistä mausteista.

      Poista

Follow @hellajahoukutus