Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Soija-hunajabroileri kookosriisillä



Mikäli meillä syödään broileria, se on melkein aina rintafilettä. Olen ollut vähän arka käyttämään luullisia koipipaloja, joista en vaan ikinä tunne saavani kaikkea lihaa käytettyä. Lautaselle jää iso kasa luuta, nahkaa ja hyvää lihaakin, jota en osaa luupalojen välistä oikein kaapia. Fileesuikaleita käytämme toki myös, ja siinäpä se meidän broilerivalikoima on melkein ollutkin. Pyhä broilerin kolminaisuus: rinta, koipi ja suikale.

Tämän kolmen koplan lisäksi broileria on toki saatavilla myös muina vaihtoehtoina. Kotimainen Jyväbroiler on tuonut markkinoille uusia laadukkaita broilerituotteita. Näistä testattavakseni sain Jyväbroilerin reisipalat, jotka olivatkin ihan uusi tuttavuus minulle. Reisipaloista löytyy luuta, joka antaa lihalle paljon makua ja mehukkuutta. Luu on kuitenkin paljon pienempi kuin tutuissa koipipaloissa, joten tuotetta on mielestäni helpompi käyttää ja syödä.

Maustoin reisipalat herkullisella soija-hunajaseoksella ja annoin nahan paistua ihanan rapeaksi. Tahmea kastike tarttuu sitkeästi broilerin pintaan ja maustaa sen hieman Aasia-henkisesti makeansuolaiseksi. Rapea nahka ja mehevä broilerinliha, oi nam! Uunivuoka kannattaa vuorata kunnolla foliolla, sillä soija-hunajakastike tarttuu broilerin lisäksi sitkeästi myös vuoan pintaan. Reisipaloja varaisin ainakin kaksi kappaletta per syöjä - näitä kun vetelisi uunituoreena vaikka koko paketin. Lisukkeeksi kasa kookosriisiä ja herkkupäivällinen on valmis!


Soija-hunajabroileria ja kookosriisiä


1 pkt Jyväbroilerin reisipaloja
1/2 dl hunajaa
3 rkl soijaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl rouhittua mustapippuria
seesaminsiemeniä
lehtipersiljaa 

Ota reisipalat huoneenlämpöön n. 1/2 tuntia ennen valmistamista. Sekoita yhteen hunaja, soija, rypsiöljy, valkoviinietikka, seesamiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri ja mustapippuri.

Paista reisipaloja pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Aseta reidet foliolla vuorattuun uunivuokaan. Kaada soija-hunajaseos broilerien päälle. Paista reisipaloja 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Peitä paiston aikana foliolla, mikäli reisipalat tummuvat liikaa.

Nosta valmiit reisipalat tarjoiluastialle ja anna levähtää viitisen minuuttia. Kaada vuokaan jäänyt soija-hunajaseos palojen päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja koristele lehtipersiljalla. Tarjoile kookosriisin kera.


Kookosriisi

1 tlk kookosmaitoa
1 tlk vettä 
1 tlk basmati- tai jasmiiniriisiä

Kaada kattilaan kookosmaito. Käytä mittana tyhjää kookosmaitotölkkiä ja kaada sekaan yksi tölkillinen vettä sekä saman verran riisiä. Keitä riisi valmiiksi.


http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä Jyväbroiler

Lisää vinkkejä herkullisiin broileriruokiin voit käydä katsomassa täältä!

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Meiän äiti tekee aika usein just noista samaisista reisipaloista tämän tyyppistä ruokaa ja se on niiiiiiin hyvää!! Nappaan tämän ohjeen itselleni, jotta minäkin voin kokeilla! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva, mulle oli reisipalat ihan uus juttu! Toi rapea nahka oli kyllä kaikkein parasta... :P

      Poista

Follow @hellajahoukutus