Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Hittihamppari eli bataattiburgeri



Hiljaa hyvää tulee ja ensin tutkitaan, sitten hutkitaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Älähä hättäile. Varmaan vielä jokunen sanonta löytyisi, mutta en keksi. Hitaammanpuoleista on siis ollut meidän syttyminen jo pari vuotta nettiä valloittaneeseen hittiburgeriin. Ollaan odoteltu, ihmetelty, harkittu ja suunniteltu, mutta vihdoin viimein päästiin ihan toteutuksen tasolle bataattiburgerin kanssa. Jos et ole bataattiburgerista aiemmin kuullut, ihmettelen. Ja jos et ole kuullut, niin hyvä niin. Pääsen jakamaan herkkusanomaa eteenpäin.

Hyviähän nämä burgerit olivat kuin mitkä. Tällainen leipäfriikkikin popsi ilolla ilman perinteistä sämpyläkuorta. Kasassa eivät millään meinanneet syödessä pysyä, mutta se nyt tuppaa olemaan burgerien kanssa aina ongelmana. Resepti on aika lailla ihka alkuperäisen ohjeen mukaan tehty, vain fetakastike on meidän oma. Maailman paras ja täälläkin ennen jaettu.

Pikkukokille tein oman purilaisensa. Jauhelihaseoksesta otin pienen osan erikseen ennen maustamista ja maustoin lapsen pihvin maltillisemmin. Uunissa paahdetut bataatit ja pikku-pihvi maistuivat neidille oikein hyvin.

Koko perheen burgeri siis. :)

Bataattiburgeri

3-4 burgeria

1 muhkea bataatti
oliiviöljyä

pihvit 
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 punasipuli tai kevätsipuli
1 rkl turkkilaista jugurttia
suolaa
mustapippuria
chiliä
timjamia

fetakastike
1 prk kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
1 pkt Apetina fetaa

lisäksi
salaattia
tomaattia
cheddarjuustoa

Pese bataatti ja leikkaa se n. 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi (2 siivua per burger). Aseta siivut pellille ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuutin ajan, kunnes bataattisiivut ovat saaneet hieman väriä.

Sekoita kulhossa jauheliha, kanamuna, hienonnettu punasipuli / kevätsipuli ja jugurtti. Mausta seos suolalla, pippurilla, chilillä ja timjamilla. Voit käyttää halutessasi myös erilaisia tuoreita yrttejä maustamiseen. Muotoile seoksesta 3-4 pihviä ja paista ne pannulla öljyn kera.

Tee fetakastike sekoittamalla kermaviili, hienonnettu valkosipuli sekä feta keskenään. Haarukka on oiva apuväline fetan muussaamiseksi kermaviilin joukkoon.

Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin. Pihvin ja fetasoosin lisäksi burgeriin kannattaa laittaa ainakin salaattia, viipaloitua tomaattia sekä cheddarjuustoa.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

- Muistelumaanantai -


Vuorossa muistelumaanantai nro II eli sukellus blogiarkistoihin. Mitä onkaan kokattu tällä päivämäärällä viimeisen neljän vuoden aikana?

2014:

Edelleen olin blogin kanssa vauvatauolla eli ei sen kummempaa juttua tai reseptiä viime vuodelta. Pikkukokki oli tällöin kuukauden ikäinen rääpäle, jonka kanssa koitimme nauttia kesästä parhaan kykymme mukaan. Lähinnä isovanhempien pihoilla, vaikka tulihan sitä tuolloin tehtyä päiväretki ihan Porvooseen saakka. Siitä reissusta mieleen on jäänyt erityisesti meidät yllättänyt sadekuuro, jota pitelimme Porvoon kirkon pihalla ison puun suojassa ja syötimme samalla nälkäänsä huutaneelle pikkukokille maitoa pullosta. Varsinainen ulkoruokintakokemus se!

2013:


Chorizomunakas valmistui kesälomareissujen välimaastossa, kun jääkaappi kumisi tyhjyyttään. Näistä ajoista on muuten lähtenyt meidän rakkaus chorizoon ja kyseinen makkarapaketti löytyykin aika usein jääkaapistamme. Chorizosta on tämän jälkeen tullut kokattua mm. herkullista chorizo-tomaattipastaa sekä maukkaita makkaraperunoita chorizosta ja bataatista. Ei lisättävää reseptiin, toimii edelleen ihan tällaisenaan.

Ohje täällä.

2012:


Vuonna 2012 matkasimme heinäkuussa ympäri eteläistä Suomea ja juuri näihin aikoihin Raumalla. Rauman matkamuisteloista voit lukea lisää täältä. Rauman vanhakaupunki on yksi suosikeistani, Porvoon ohella. Kauniita kujia ja ihania pikku-putiikkeja. Kesäisin olemme tykänneet muutenkin kiertää erilaisissa kotimaan kohteissa joko päivän tai useamman reissuilla. Tänä vuonna pidemmät automatkat ovat jääneet, sillä pikkuneitimme ei juuri viihdy auton kyydissä muuten kuin nukkuen. Olemme käyneet Hangossa, Fiskarsissa ja Maarianhaminassa - mukavia kohteita kaikki. Ehkä ensi vuonna piipahdetaan taas Raumalla...

2011:


Jaa-a, mitäs tästä sanoisi. Simppeli kuva, simppeli resepti. Sinappisen dippikastikkeen idea on kyllä hyvä ja dippi varmasti toimi grillattujen makkaroiden kanssa, mutta olisihan tähän nyt ehkä jotain pientä extraa voinut keksiä. Sinapin ja ranskankerman yhdistämisestä en välttämättä enää tekisi ihan omaa blogikirjoitusta. :) Jonkun kivan makkarareseptin kanssa tämä toimisi varmasti hyvin. Voisi yhdistää vaikka edellä mainitsemieni chorizo-bataatti-makkaraperunoiden kanssa.

Ohje täällä.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Mitä parhaimmat mokkapalat



Mokkapalat, nuo retroherkkujen ruhtinaat, eivät oikein koskaan ole kuuluneet meidän juhlatarjoiluihin. Joissain perheissä mokkapaloja tunnutaan valmistettavan lähes jokaiseen pitopöytään, mutta meillä ne ovat kyllä jääneet unholaan. Ennemmin on tehty jotain oikeasti suklaista, kuten vaikka brownieseja. Kahvin maku leivonnaisissa kun ei ole muutenkaan mikään suurin suosikkini. Tai sitten alitajunnassa kukkuu vanhat kotitaloustuntien aikaiset mokkapalaviritelmät, jotka kuivuivat kitalakeen kiinni. Not good. 

Enpä siis tiedä, mistä sain idean, että nyt sitten valmistetaan mokkapaloja. Kerrankin. Kai ne tuntuivat näin piiiiiitkän tauon jälkeen jopa melkein fressiltä idealta juhlapöytään. Ja aika sopivilta, kun lasten synttärijuhlista oli kyse. Parhaimmalta ohjeelta kuulosti Liemessä-blogin Jennin resepti, joten sillä mentiin. Ja hyvä kun mentiin, saivat vanhat mokkapalaepäilyt kyllä huutia tällä reseptillä! Ei jälkeäkään kuivuudesta tai mauttomuudesta. Sopivasti kahvin makua, riittävästi mehevyyttä. Aivan täydellisiä siis. Muistathan käyttää kaakaojauhoina aitoa kaakaojauhetta, ei sitä makeutettua O'Boyta tai vastaavaa. Ja vahvan kahvin voi korvata kunnon espressolla, jos sellaisen koneen sattuu omistamaan. 

Mokkapaloja myös seuraavaan pitopöytään? Kyllä kiitos!

Mokkapalat


4 dl sokeria
6 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
200 g voita
2,5 dl vettä
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa

kuorrute
150 g voita
3 rkl vahvaa kahvia
1,5 rkl kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria

Sekoita keskenään sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda. Yhdistä kattilassa voi, vesi, kaakaojauhe sekä suola ja kiehauta seos. Yhdistä jauhoseos sekä kaakao-voiseos keskenään. Lisää tämän jälkeen joukkoon maustamaton jugurtti ja anna taikinan jäähtyä hetki. Sekoita jäähtyneeseen taikinaan kananmunat. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute kiehauttamalla kattilassa voi, kahvi ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vatkaa voimakkaasti. Levitä jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla tai muilla leivonnaiskoristeilla. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Nick's Food Designin brunssi



Ei ole ensimmäinen kerta, kun Turku pääsee yllättämään positiivisesti ravintolatarjonnallaan. Kävimme eilen nauttimassa lauantaibrunssin ravintolassa, josta en aikaisemmin ollut kuullut juuri mitään. Hieman syrjässä, Turun Tuomaansillan kupeessa sijaitseva Nick's Food Design on ollut äitini lounassuosikki, ja hänen suosituksestaan lähdimme kokeilemaan brunssia. Ravintola ihastutti heti ovesta sisään astuessa: kaunis, pelkistettyä tehdastyyliä ja samalla pehmeää puuta yhdistävä sisustus, kokonaisuudessaan tyylikäs miljöö ja todella herkullisen näköiset brunssitarjoilut. Saavuimme melko pian brunssin alkamisen jälkeen ja paikka täyttyi nopeasti ensimmäiset lautaselliset kasattuamme.

Vanhaan tehtaaseen tehty ravintola on tunnelmaltaan upea ja brunssiruoka ihan vilpittömästi yksi parhaista (uskaltaisinkohan sanoa että jopa kaikkein parhain) nauttimistani brunsseista. Monipuolinen, muttei överi. Itsetehtyä leipää, herkullisia salaatteja eri komponentteineen, hummusta, croisantteja, vihershottia, parhaat lohkoperunat ja nakit, herkulliset lämpimät. Aivan supersuper jälkkäripöytä ihanine pannukakkuineen ja suklaadippailuineen. Kolmen täpötäyden lautasellisen jälkeen maha oli niin täynnä, ettei enempää mahtunut vaikka mieli teki santsata loputtomiin. Myös pöydässä istumiseen hermostunut pikkukokki nopeutti ravintolasta poistumistamme melkoisesti (voi koska on taas aika rauhallisille, itkuvapaille ja ravintolapöydän ympäristöineen siistiksi jättäville ruokailuhetkille??). Upea brunssi kaiken kaikkiaan, ainoan miinuksen jonka keksin saavat sisustukseen sopimattomat toimistohenkiset tuolit.


Turussa brunssia etsivät, suunnatkaa siis Aurajoen rantaa pitkin Tuomaansillan toiselle puolen. Myös paikan lounas on kuulemani mukaan erinomainen, joten sitäkin kannattaa testata. Minä jään tänne haikailemaan seuraavaa reissua Turkuun. Niin monta hyvää raflaa, joihin pitäisi päästä...


-----

Helsinginkatu 15, Turku

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

- Muistelumaanantai -


Hella & houkutus täytti tässä hiljan neljä vuotta. Toukokuun 28. päivä, jos tarkkoja ollaan. Muuttotouhujen ja blogihiljaisuuden keskellä asia jäi minulta ihan unholaan ja huomasinkin synttäripäivän vasta vähän aikaa sitten. Iloinen ja onnellinen olen, että kaiken kiireen ja vauva-ajan keskellä blogille löytyy edelleen aikaa (vaikkakin vähemmän kuin ennen) ja saan päivittää tänne keittiö- ja vähän muitakin kuulumisiani. Jokainen kommentti ja seuraaja lämmittää sydäntäni mielettömästi. On ihanaa, että löydätte reseptejäni ja tykkäätte niistä. Iso kiitos! <3

Neljään vuoteen mahtuu melkoisen monta jaettua ruokaohjetta. Ajattelin, että voisi olla mukavaa silloin tällöin palata ajassa taaksepäin ja muistella, mitä on tullut kokattua tällä päivämäärällä kunakin kuluneena blogivuonna. On aika lanseerata siis....(tattadadaa ja rumpujen päristystä)... Muistelumaanantai! Sukellan blogiarkistoihin pari kertaa kuussa maanantaisin ja listaan tuolla päivämäärällä kokattuja ruokia kultakin vuodelta. Koska en ole blogannut läheskään joka päivä, täsmälleen samalla päivämäärällä tuskin juttua aina löytyy. Valitaan siis silloin lähin mahdollinen päivämäärä. Ja koska ihan kaikki jutut eivät myöskään ole ruokaohjeita, saattaa muistelumaanantaille osua myös jotain muuta aikoinaan blogattua aihetta. Pääsääntöisesti pyrin kuitenkin keskittymään ruokiin. Ohjeen kylkeen voisin laittaa muutaman sanan siitä, mitä tuosta ruoasta nyt muistan, olenko tehnyt / tekisinkö sitä uudelleen tai miten kentien varioisin ohjetta tänä päivänä. Myös vuosien takaisista ruokakuvista saattaa löytyä kommentti jos toinenkin...

Tästä se siis lähtee, ekat maanantaimuistelot:

2014:


Tasan vuosi sitten pidin noin parin kuukauden blogitaukoa vastasyntyneen pikkutypyn takia. Ei siis ruokaohjetta tai muutakaan blogijuttua. Muistan viime heinäkuun superhelteisenä kautena, jolloin istuin sisällä sohvan nurkassa, tuuletin suoraan edessäni pauhaten ja imetin pikkuista joskus montakin tuntia putkeen. Se oli hikistä hommaa se! (Ja missä on ne helteet nyt, kysynpä vaan?!) Vuoden takaisesta on tultu pitkä matka ja typykkä on nyt ensimmäisiä askeliaan ottava, iloinen ja terhakas 1-vuotias, joka nauttii suunnattomasti piiloleikeistä, mansikoista, leivästä (ja syömisestä yleensäkin), äidin taluttamisesta ympäri asuntoa, keinumisesta, musiikista, erilaisista äänistä sekä potalla istumisesta.

2013:


Kahden juuston burgeri srirachamajoneesilla. Muistan, että meillä oli apukokin kanssa aika, jolloin teimme todella usein ja erityisesti perjantaisin burgereita. Ruisburgerit olivat bravuurimme, mutta kaikenlaisia muitakin hamppareita on tullut kokeiltua. Tässä burgerissa erikoisuutena oli marinoidun punasipulin lisäksi srirachalla maustettu majoneesi. Ihme kyllä, en muista että olisimme tehneet vastaavaa uudemman kerran, vaikka srirachakastike onkin jääkaappimme vakiovaruste. Hyvältä näyttää, voisin syödä tämmöisen vaikka heti!

Ohje täällä.

2012:


Jauhelihatäytteiset letut on ollut koko Hellan & houkutuksen blogihistorian ehdottomasti klikatuin resepti. Ohjetta on luettu kaikkiaan lähes 27 000 kertaa. En tiedä, mistä syystä juuri tämä ohje on noussut suosituimmaksi. Muistelen, että letut olivat oikein makoisia ja niitä olemme kyllä tehneet uudemmankin kerran tämän bloggauksen jälkeen. Ei kuitenkaan mitään maata mullistavaa tässä reseptissä. Uskoisin, että jauheliha on niin suosittu suomalaisissa ruokapöydissä, että siihen liittyvät reseptit nousevat googlessa helposti kärkisijoille. Jotain muuta kuin bolognesea tai lihapullia? Vaihtelua jauhelihaan siis tällä reseptillä.

Ohje täällä.

2011:


Ihan alkuaikoja eletään tämän Kesäisen perunasalaatin kanssa. Ohje on peräisin Perjantaikokilta, jolta nappasin tuohon aikaan monia ruokaohjeita. Näyttääpä muuten hyvältä, pitäisikin kokeilla tätä uudestaan! Ja ihan kelpo kuvakin tässä, vaikka ihan ensimmäisiä ottamiani ruokakuvia onkin.

Ohje täällä.

-----

Mitäs mieltä olet? Onko Kurkkaus ajassa taaksepäin -jutut kiinnostavia aina silloin tällöin? Vai onko arkistojen kaivaminen ihan boring aihe? Kommentoi ihmeessä!

QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

Juustoinen poropiirakka



Pikkukokin synttäritarjoiluilla jatketaan. Mansikka-briesalaatin lisäksi tarjosin juhlissa juustoista poropiirakkaa, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ohjetta vain hieman muunnellen. Suolaisia piirakoita on tullut tehtyä jos jonkinmoisia, mutta muistelisin että tämä oli ensimmäinen porolla höystetty yksilö. Tein piirakan irtopohjavuokaan, koska siinä piirakan reunat saa kauniisti esiin. Maut olivat kohdillaan ja piirakka katosi nopeasti juhlavieraiden suihin. Olisi ehkä pitänyt tehdä toinenkin...

Juustoinen poropiirakka


pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmentaljuustoraastetta
150 g voita
1/2 dl kylmää vettä

täyte
1 sipuli
100 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1,5 dl emmentaljuustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
1 dl hienonnettua persiljaa
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

pinnalle
emmentaljuustoraastetta
persiljaa

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon voi ja lisää lopuksi kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki paistinpannulla öljyssä. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Irrota hieman jäähtynyt piirakka vuoasta ja koristele persiljalla.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus