Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Muistelumaanantai -


Muistelumaanantai, joka julkaistaankin tiistaina. Sellaista se joskus vaan on. Ei anneta viikonpäivän haitata, tässä reseptejä viime vuosilta.

2014:

Viime vuonna satuilin herra Bataatista ja rouva Chorizosta eli bataatista ja chorizosta tehdyistä makkaraperunoista. Nämä kaksi makua sopivan vaan niin mahottoman hyvin yhteen, kun makea bataatti kietoutuu suolaisen chorizon kanssa kimppaan. Hyvä resepti, en voi muuta sanoa!

Ohje täällä.

2013:

Siitä on siis palttiarallaa kaksi vuotta, kun tajusimme että kebabin tekeminen itse on mahdollista ja lisäksi varsin helppoa. Itsetehtyä kebabia on syöty meillä tämän jälkeen parisen kertaa ja saan säännöllisin väliajoin kuulla apukokilta hartaan pyynnön, että voitaisiinko sitä taas valmistaa pakkaseen. Täytyypi tästä tsempata ja tehdä taas satsi tätä herkkua. Tällä kertaa voisin kokeilla korvata osan jauhelihasta karitsan jauhelihalla, jota kai aika useinkin kebabiin käytetään.

Ohje täällä.

2012:

Tässäpä taas yksi blogini kaikkien aikojen suosikkiresepteistä. Itse tehty Caesar-kastike roikkuu katsotuimpien reseptieni top5:ssä eikä suotta. Caesar-kastikkeen kanssa kun on joutunut useamman kerran taistelemaan ja saanut lopputulokseksi epämääräistä mönjää, on tällainen simppeli kaikki-ainekset-samaan-astiaan-ja-surautus-ohje kultaakin kalliimpi. Tässä ohjeessa erikoisuutena on myös se, että perinteisesti Caesar-kastikkeeseen kuuluvat anjovikset korvataan kapriksilla ja homma toimii!

Ohje täällä.

2011:

Oi kun nämä blogin alkuaikojen reseptit on vaan niin symppiksiä! Mansikkajuustokakku. Siinäpä se, ei sen enempää eikä vähempää :D En muista yhtään mitään tästä kakusta enkä mansikkajuustokakkua ole tämän jälkeen kyllä tehnyt, mutta varmasti on toiminut vallan hienosti. Kakku on tehty äitini luona, sen verran tunnistan tuosta pöydästä. Kyllä tämä vaan maistuisi näin syyskeleillä, kun mansikkakaudesta on kulunut jo tovi.

Ohje täällä.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Huippuhyvät hot dog -sämpylät



Uuden kodin myötä on ollut ihan toista maata kutsua ystäviä ja tuttuja kylään. Entisessä pikkukaksiossamme mahtui hädintuskin neljä ihmistä saman pöydän ääreen ja joka paikka oli ääriään myöten täynnä tavaraa. Täällä meillä on isot kuuden hengen pöydät sekä sisällä että terassilla, ja vaikka keittiöni on itse asiassa nykyään pienempi kuin ennen, se on saareketta lukuun ottamatta avoin olohuoneeseen ja ruokailutilaan päin. Keittiössä on siis kiva kokkailla kun muut istuvat sohvalla tai pöydän ääressä juttelemassa. Tilaa on enemmän ja emännöinti paljon mukavampaa.

Olemmekin kutsuneet paljon enemmän vieraita kylään kuin ennen. Viime sunnuntaina meitä istui pöydän ääressä kuusi aikuista ja kolme lasta. Ihania ystäviä ja pikkukokin kavereita. Valmistin tarjoiluksi kasan omatekoisia hot dog -sämpylöitä, joita en ollutkaan aikaisemmin koskaan leiponut. Sämpylät olivat todella hyviä, ihanan kuohkeita ja maistuvia. Kaupan pullamössöhodarit ovat kyllä joltain aivan toiselta planeetalta, kun näihin vertaa. Hodareitten väliin laitoimme erilaisia mausteisia makkaroita, sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia, punasipulisilppua, kuivattua sipulia, srirachaa ja "itse tehtyä" aiolia (1,5 dl valmista majoneesia, 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna sekä ripaus suolaa ja mustapippuria). Kylkeen kasa uunissa paahtuneita perunoita.

Sunnuntai, pöytä täynnä ystäviä ja kasa hodareita. Voiko parempaa olla <3


Hot dog -sämpylät

20-25 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
4 kananmunan keltuaista
150 g voita sulatettuna
1,5 rkl sokeria
2 tl suolaa
13-14 dl vehnäjauhoja

päälle
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl vettä
2 rkl seesaminsiemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, keltuaiset, voisula, sokeri ja suola. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittaen ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa. Peitä taikina-astia keittiöliinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin tunti.

Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa hetki. Jaa taikina puoliksi ja leikkaa kummatkin puolikkaat n. 10-12 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinapaloista pitkulaisia, noin 10 cm mittaisia sämpylöitä ja nosta uunipellille. Anna kohota liinan alla vielä 30-45 minuuttia.

Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele sämpylöiden pinnat seoksella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Pikkupurtavaa juhlapöytään



Näin kolmen kuukauden jälkeen onkin hyvä muistella pikkukokin 1v-juhlia ja julkaista vielä yksi juhlatarjottava kyseisistä kesäkemuista. Vähän jälkijunassa, tiedän. En näitä kuitenkaan voi jättää jakamattakaan, sillä niin superhyviä pikkupurtavia olivat! Resepti on Annin Uunissa -blogista.

Olen aina pikku paniikissa, kun pitää tehdä jotain suolaisia tarjottavia juhliin. Tekee mieli kokeilla jotain uutta, mutta sitten ei vaan keksi mitä. Feta-pinaattipiirakkaa olen tehnyt aikaisemminkin (ohjeet täällä ja täällä), ja se on aina maistunut tosi hyvältä. Muffinsivuokiin upotetut lehtitaikinalevyt toivat kivaa vaihtelua tutulle makuparille! Jotain uutta ja jotain vanhaa siis :) Nyytit oli todella helppo valmistaa ja kauniita tarjota. Täydellisiä suolaisen juhlapöydän tarjoiluja siis.

Eikä tietenkään vaan juhlapöydän, kyllä näin syksyisenä tiistai-iltanakin mussuttaisin mielelläni pari tällaista herkkua. Huomenna lehtitaikinaostoksille?


Feta-pinaattinyytit

16 kpl

8 lehtitaikinalevyä

150 g pakastepinaattia
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
1 sipuli
100 g fetajuustokuutioita
8 kirsikkatomaattia
2 dl emmentajuustoraastetta

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Jaa sulaneet levyt puoliksi ja painele neliöt muffinsipellin aukkoihin. Jos et omista muffinsipeltiä, käytä paperisia muffinsivuokia kaksi päällekäin. Taikinan kulmat saavat jäädä töröttämään ylös vuoista.

Hienonna sipuli ja jaa jokaise nyytin pohjalle. Laita pari fetakuutioita nyyttien pohjalle. Sekoita pinaatti, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa. Täytä nyytit pinaattiseoksella. Ripottele päälle emmentaljuustoraastetta. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele puolikkaat nyyttien päälle.

Paista feta-pinaattinyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nosta vuoista tarjolle.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Vuokaruokaa tonnikalasta



Meidän arkiruoat ovat valmistuneet viime viikkojen ajan vuoissa. Makaronilaatikkoa, broileripastavuokaa, peruslasagnea ja kesäkurpitsalasagnea. Vuokaruoat ovat siitä kivoja, että ne on yleensä helppo valmistaa ja samalla kerralla tulee isompi satsi, josta syödään pari päivää ja saadaan vielä pakkaseen pikkukokille pari satsia. Uusin tulokas vuokaresepteihimme on tonnikala-spaghettivuoka, joka toikin kivaa vaihtelua. Periaatteessa ihan tonnikalapastaa tomaattikastikkeessa, mutta vain vuoassa valmistettuna. :)

Tonnikalasta kun puhutaan niin helposti tulee pohdittua, voiko sitä nyt ostaa vai onko tonnikala oikeasti uhanalainen. Uusimmasta Me Naiset -lehdestä bongasin tiedon, että MSC-merkinnällä varustetut tonnikalapurkit takaavat, että kala on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla. Seuraavalla kerralla kaupan tonnikalahyllyllä siis katse tarkasti purnukoiden kylkeen ja varmistus, että MSC-sertifiointi löytyy.

Ja sen jälkeen eikun vuokailemaan! :)

Tonnikala-spaghettivuoka


400 g spaghettia
2 prk tonnikalaa öljyssä
800 g yrttistä tomaattikastiketta
4 dl juustoraastetta
3 tl oreganoa
rouhittua mustapippuria
kourallinen kirsikkatomaatteja
hienonnettua lehtipersiljaa

Keitä spaghetti. Levitä puolet spaghetista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala ja puolet tomaattikastikkeesta ja juustoraasteesta. Ripottele päälle oreganoa ja mustapippuria. Lisää toinen kerros spaghettia, kastiketta ja juustoraastetta. Pane pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit. Mausta pinta vielä oreganolla ja pippurilla. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele valmiin vuoan päälle hienonnettua lehtipersiljaa.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

- Muistelumaanantai -


2014:

Jos tarkkoja ollaan, niin tasan vuosi sitten kävin brunssilla Leppävaaran Perobassa. Mutta koska nyt ei olla tarkkoja ja koska haluan vihdoin jakaa teille myös jotain viime vuoden reseptejä, nostan tähän muisteluun muutamaa päivää aikaisemmin julkaistut kuppikakut. Pikkukokki oli vuosi sitten ristitty ja juhlittu ja kävin blogissa läpi juhlien tarjoiluja. Juhlapöytään valmistin siis mm. kahdenlaisia kuppikakkuja: kardemummaisia kerma-rahakuorrutteella ja suklaisia appelsiinituorejuustokuorrutteella. Kummatkin ovat ehdottomia suosikkejani ja vakioherkkuja, kun kuppikakkuja tai muffinseja valmistan. Nämä toimivat siis mainiosti myös ilman kuorrutetta. Kuorrutteet värjäsin elintarvikeväreillä ja koristelin helmiäisillä nonparelleilla ja hauskoilla pikku sanatikuilla. Näistä tuli aivan ihania, ja voi kun oli muutenkin ihanat kekkerit nuo pikkukokin kastejuhlat! <3

Ohje täällä.

2013:

Oi, tämän aamiaisherkun olinkin jo ihan unohtanut! Kreikkalainen uunimunakashan se tässä! Valmistin tätä kerran kun ystävä oli meillä yökylässä. Oli hyvää, mutta myönnän että kananmunat kypsyivät tässä meidän munakkaassa ihan liian kauan. Vaikken varsinaisesti ole valuvien munankeltuaisten ystävä, ei tönkkö keltuaispallo toiminut tässä ollenkaan. Varovaisuutta siis paistoaikaan ja riittävän nopeasti pois uunista.

Ohje täällä.

2012:

Fetasta on moneksi. Sen opin viimeistään näiden uunissa paistettavien fetanyyttien kera. Tykkään ehdottomasti fetasta eniten ihan sellaisenaan, mutta se toimii vallan hienosti myös kypsennettynä. Näitä fetanyyttejä voisi tuunata laittamalla vaihteluksi joukkoon vaikka pinaattia, oliiveja, tuoreita yrttejä tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Oikeastaan mitä vaan, testaa ja ylläty!

Ohje täällä.

2011:

Ensimmäisen blogivuoteni tuotos näihin aikoihin oli limemarinoidut broilerivartaat. Itse asiassa en tainnut tehdä näitä itse, vaan valmistimme kaveriporukalla yhdessä kaikenlaista grilliherkkua ystävän kotona. Tämän jälkeen olen maustanut monet grillikanat ja vähän muutkin kanat limellä, kun näistä niin tykkäsin. Oikein toimiva resepti siis, kun tarttui kerran matkaan mukaan.

Ohje täällä.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Grillattu fetasalaatti



Ne on kelit meinaan nyt sen sorttiset, että näiden grillireseptien julkaisemisella alkaa olla kiire. Että jos ette kumminkaan ole niitä sateessa seisovia grillausaktiiveja, niin tulevina aurinkoisina syysiltoina täytyy heti ottaa tilaisuudesta vaarin ja tarttua grillipihteihin. Sen verran äkkiä on syksy paukahtanut päälle, huh huh. Toinen grilliherkku (eka löytyy täältä), minkä halusin teille siis jakaa, on tämä jo alkukesästä tekemäni grillattu fetasalaatti. Ohje on ihanan ystäväni Annen ja löytyy hänen blogistaan eli täältä

Vedin kulmia sen verran suoriksi, että grillasin itse koko hela hoidon samassa folionyytissä. Foliota kannattaa käyttää runsaasti, jotta kasviksista ja fetasta irtoavat nesteet eivät valu grilliin vaan pysyvät nyytissä. Pehmeä feta ja lämpimät kasviket olivat aivan ihana yhdistelmä! Söimme salaatin hyvän leivän ja laadukkaan ulkofilepihvin kanssa. Omalla pihalla. Auringossa.

Ahh ja oih, muutama kesäilta vielä lisää, pliis?!

Grillattu fetasalaatti


2-3 eriväristä paprikaa
3 tomaattia
2 punasipulia
6-8 kokonaista valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1 pkt fetaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1-2 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua
1 rkl kuivattua oreganoa
tuoretta basilikaa

Pese ja pilko kasvikset ja kuori valkosipulinkynnet. Nosta pilkotut kasvikset reilun kokoisen foliopalan päälle ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Nosta feta kokonaisena kasvisten päälle. Mausta feta oreganolla ja oliiviöljyllä. 

Grillaa feta-kasvisnyyttiä, kunnes kasvikset pehmenevät. Avaa höyryävä paketti ja mausta ja koristele salaatti vielä sitruunamehulla, oreganolla ja basilikalla. Tarjoile lämpimänä hyvän leivän kera. 

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus