Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Avokadodippi



Guacamole alkaa olla jo lähes kaikille tuttu soosi. Tuo meksikolaishenkinen avokadomössö valmistetaan perinteisesti avokadot muussaamalla ja lisäämällä joukkoon limen mehua, valkosipulia, korianteria, mausteita ja usein tomaatti- ja sipulisilppuakin. Guacamole ei kuitenkaan ole ainoa tapa käyttää avokadoa dippinä. Vähemmillä mausteilla ja turkkilaisen jugurtin pehmentämänä avokadodipistä tulee hurmaavan kuohkeaa ja avokadon maku pääsee ihan eri lailla esille. Ja miten kaunis vaaleanvihreä väri!

Ohje on peräisin ihanan Annen 52 weeks of deliciousness -blogista. Anne surautti ainekset kuohkeaksi dipiksi sauvasekoittimella, mutta minä tyydyin ihan käsipeliin. Syynä juuri naapurihuoneeseen nukahtanut pikkukokki, joten en uskaltanut ottaa riskiä, että neiti herää kovaääniseen surrutukseen.

Ihan huippuhyvää tuli käsin muussaamallakin! Soosi päätyi halloumiburgerin väliin sekä ranskalaisten dipiksi. Se oli käyttökelpoista myös seuraavana päivänä, mutta ruskehtunut väri ei toki houkutellut enää samalla lailla. Suosittelen siis popsimaan dipin parempiin suihin saman tein.


Avokadodippi


2 avokadoa
1 dl turkkilaista jugurttia
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria

Pilko kuorittu avokado kulhoon ja muussaa se haarukalla. Lisää turkkilainen jugurtti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Sekoita ainekset hyvin sekaisin kuohkeaksi dipiksi.

(Tai surauta kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.)

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista ja lisää tarpeen mukaan sitruunamehua, suolaa ja/tai pippuria.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Nam, onpa houkuttelevan oloista tuo avokadodippi. Ja hyvä idea yhdistää se suolaisen halloumin kanssa. Tää vois sopia myös niiden kesäkurpitsa-halloumipihvien kanssa, pitääkin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sopii, hyvä idea! Uskon, että tää toimii aika monen jutun kanssa. Huomenna ois tarkoitus tehdä perjantai-iltapalaksi nachosalaattia, senkin kaveriksi ajattelin kokeilla. :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus