Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Teriyakibroileria grillistä



Grillikesä jatkuu! Koska pikkukokki ei vielä ole kovin innokas syömään kunnon pihviä, sisä- ja ulkofileiden sijaan meillä on grillattu melko paljon kanaa. Tuttu ja joskus tylsäkin broileri saa vaihtelua, kun sitä maustaa ja marinoi erilaisin kastikkein. Tässä yksi mehevä vaihtoehto. Teriyakin makuinen broileri grillataan ja tarjoillaan vartaissa ja päälle ripotellaan seesaminsiemeniä ja kevätsipulia.

Teriyakibroileria grillistä


800 g broilerin fileetä

kastike
1 dl soijaa
1/2 dl ruokokidesokeria
2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
2 tl maissitärkkelystä

pinnalle
seesaminsiemeniä
kevätsipulin vartta

Mittaa kastikeainekset kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä. Jähtyessään kastike seostuu entistä jämäkämmäksi.

Leikkaa broileri pitkulaiksi, 2-3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pujota viipaleet grillitikkuihin (jos käytät puisia, liota niitä ensin kylmässä vedessä hetki). Sivele vartaat kastikkeella (jätä kastiketta myös grillaamiseen). Anna maustua puoli tuntia.

Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja kastikkeella sivellen. Ripottele valmiiden vartaiden päälle seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Herkullisia, suht helppoja.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on todella helppoja ja nopeasti valmistuu :)

      Poista
  2. Meilläkin on ihastuttu (pikkuinen) kanaan! Kiva resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kana ja jauheliha sekä kalapuikot. Meidän pikkukokin top3. :D

      Poista

Follow @hellajahoukutus