Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Raparperipannaria kesän viimeisestä sadosta



Jaa-a. Koskakohan mahdan saada Vuoden Matti Myöhäinen bloggaaja -palkinnon? Raparperisesonki on kauan sitten ollutta ja mennyttä, mutta niin vaan laitan tänne blogiin raparperireseptin. Pakkohan se on, kun niin hyvää tuli. Poimin oman raparperipensaani viimeiset varret talteen toissa viikolla ja upotin ne PerinneruokaaPrkl-blogista löydettyyn raparperipannukakkuun. Varret olivat näin kesän lopulla jo vähän nahistuneita ja kapoisia, mutta maussa sitä ei huomannut. Tästä tuli nimittäin aivan mielettömän hyvää!

Jos et enää löydä raparperia kotipihalta tai kaupasta, niin pistäpä ohje talteen ensi kesää varten. Lupaan, että ihastut. Tai voin vaikka kesän kynnyksellä muistutella tästä uudestaan. Ettei pääse tämä herkku unohtumaan.

Raparperipannukakku


5 dl raparperia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
7 dl maitoa
50 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl kanelia

Pese ja viipaloi raparperit hieman vinottain ohuiksi siivuiksi. Lisää joukkoon sokerit, sekoita ja anna maustua noin 15 minuuttia.

Valmista pannukakkutaikina sekoittamalla kananmunien rakenne rikki ja lisäämällä joukkoon puolet maidosta. Sulata voi ja lisää taikinaan. Lisää myös vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin joukkoon. Kaada tämän jälkeen mukaan loput maidosta ja mausta suolalla ja kanelilla.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan tai -pellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus