Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kreikkalainen voileipäkakku




Kesän aktiivisin juhlakausi taitaa olla jo ihan förbi. Meillä on kulunut kesä pitänyt sisällään niin ylioppilasjuhlat, häät, parit 60-vuotisjuhlinnat, yhdet 80-vuotispirskeet ja parit 3-vuotiskekkerit. Muistinkohan kaikki? Tuntuu, että harva se viikonloppu olen ollut joko järjestämässä juhlia tai osallistumassa sellaisiin. En valita, on ollut ihan superkivaa!

Vaikka voileipäkakkusesonki onkin siis jo laantumaan päin, uskon että hyvälle voileipäkakulle on aina kysyntää. Tässä siis yksi kesän juhlakauden helmistä, kreikkalainen voileipäkakku. Resepti on K-Ruoan, parilla pienenpienellä viilauksella muutettu. Tarjoiltu pikkukokin synttäreillä, jossa kakku sai erinomaisen vastaanoton. Kreikkalaishenkinen kasvistäyte on sopivan raikas ja maukas, ei liian tuhti, jotta vatsaan jää tilaa myös juhlapöydän makealle osastolle.

Siitä muuten lisää kenties seuraavassa jaksossa. Kesän paras täytekakku nimittäin tarjoiltiin samoisissa pirskeissä...

Kreikkalainen voileipäkakku

16 viipaletta isoa TAI 24 viipaletta pientä paahtoleipää

täyte
2/3 kurkku
1 dl kivettömiä oliiveja
n. 200 g fetajuustoa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
kourallinen tuoretta basilikaa 
250 g maitorahkaa
150 g ranskankermaa
ripaus mustapippuria

kostutus
1 dl maitoa

pinnalle
150 g ranskankermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 ruukku herneenversoja
muutama kirsikkatomaatti
muutama siivu kurkkua
muutama oliivi
1/2 pieni punasipuli
muutama basilikan lehti
mustapippuria

Tee ensin täyte. Leikkaa kurkku pieniksi kuutoiksi ja viipaloi oliivit. Murustele fetajuusto ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja mausta ripauksella mustapippuria.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille 4 isoa / 6 pientä leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät sudin avulla maidolla. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3:lla täytettä. Tee samoin vielä kolmas leipä- ja täytekerros.

Peitä kakku lopuksi leipäkerroksella ja kostuta.  Suojaa kakku tiiviisti kelmulla  ja aseta painoksi päälle esim. kevyt leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sekoita kuorrutusta varten sähkövatkaimella ranskankerma sekä ruohosipulituorejuusto. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.

Koristele kakun reunat herneenversoilla. Ripottele kakun päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja, paloiteltuja kurkkuja, viipaloituja/puolitettuja oliiveja sekä punasipulin renkaita. Koristele vielä muutamalla basilikan lehdellä sekä rouhaisulla mustapippuria.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kesä, juhlat ja hyvä seura, ihan Parasta!

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä Satu! Kohta täytyy pikkuhiljaa alkaa luopumaan tuosta ensimmäisestä, mutta onneksi kaksi viimeistä jää :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus