Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Perunanachot pekonilla



No tottahan toki minäkin haluan osallistua tähän perunanacho-huumaan! Perunanachot ovat vallanneet ruokablogit viime aikoina: on Hannan vegaaniset perunanachot, Nannan kasvismättö, Annaleenan jauhelihapotut ja Heidin juustoton papuversio. Nyt muutamat mainitakseni. Minä tuunasin omani pekonilla, muuten pidin mukana tuttuja nachopaistoksen makuja - cheddarkastiketta, tomaattia, punasipulia ja avokadoa.

Perunanachot todella veivät kielen mennessään! Hauskinta niissä on se, että periaatteessa syöt ihan tuttuja makuja, ja ulkomuodoltaankin keko todella näyttää nachopaistokselta, mutta kuitenkin, hihii, nachot on korvattu perunalla! Perunalla, jännää!

Ihan parasta illanviettomättöä, lasillisella viiniä tai ilman.


Perunanachot pekonilla

neljälle

noin 1 kg perunoita
2 rkl öljyä
1/2 pussi tacomaustetta

juustokastike
1 dl maitoa
1 pkt cheddarsulatejuustoviipaleita
ripaus mustapippuria

päälle
1 pkt pekonia
1-2 tomaattia
1-2 avokadoa
1 chili
1 punasipuli
1 lime
lehtipersiljaa / korianteria

Viipaloi pestyt perunat noin 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi. Kierittele viipaleet öljyssä ja tacomausteessa ja kaada leivinpapaperin päälle uunipellille. Asettele pekonisiivut omaan uunivuokaan (voit laittaa uunivuoan pohjalle leivin- tai foliopaperia niin vuoka on helpompi jälkeenpäinpestä). Paista perunoita sekä pekoneja 225-asteisessa kiertoilmauunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Valmista juustokastike lämmittämällä maito kattilassa ja lisäämällä cheddarjuustoviipaleet kuuman maidon joukkoon. Anna juustojen sulaa sekoittelemalla ja mausta ripauksella mustapippuria. Pidä juustokastike lämpimänä.

Pilko tomaatit ja avokadot kuutioiksi, hienonna chili ja punasipuli.

Kun perunat ovat valmiit, kokoa nachoannos isolle lautaselle tai vuokaan. Laita pohjalle perunat ja kaada päälle juustokastiketta. Kokoa pilkotut tomaatit, avokadot, chilit ja punasipulit päälle ja kruunaa komeus pekonirouheella. Asettele limeviipaleita paistoksen ympärille ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla tai korianterilla.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus