Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Marjainen smoothie bowl


 

Oijoi, mikä sunnuntaiaamu! Pikkukokki on mummilassa hoidossa. Saimme nukkua pitkään. Tein rauhassa aamupalaksi smoothie bowlin. Sain syödä sen rauhassa. Ja nyt vielä bloggaan siitä rauhassa heti tähän perään!

Smoothieita meillä tehdään useinkin, erityisesti iltapalaksi, mutta blogi- ja instasuosikki smoothie bowl on jäänyt testaamatta. Periaatteessahan kyseessä on vain paksumpi smoothie, joka kaadetaan kulhoon ja koristellaan houkuttelevasti. Ja kuten smoothieihin yleensä, voi smoothiekulhoonkin laittaa lähestulkoon mitä vaan, mitä mieleen juolahtaa ja kaapeista löytyy.

Meidän kaapeista löytyi tänä aamuna, rahkaa, marjoja, banaania, päärynää, kauraleseitä ja chia-siemeniä. Niitä siis kulhoon tällä erää. Tuli aivan älyttömän hyvää! Nyt on olo, ettei päivä olisi voinut alkaa herkullisemmin ja terveellisemmin, akut ja vitamiinit ladattu ja silleen.

Onneksi illalle onkin varattu eka Pump-tunti neljään vuoteen. Vähän kyllä jännittää, miten selviän. Smoothien voimalla kenties? :)


Marjainen smoothie bowl


2,5 dl jäisiä marjoja (esim. mansikoita ja mustaherukoita)
250 g maitorahkaa
1/2 banaani
1 rkl kauraleseitä

päälle
1/2 banaani
marjoja
pala päärynää
chia-siemeniä

Laita jäiset marjat, maitorahka, banaani ja kauraleseet tehosekottimeen ja surauta tasaiseksi. Kaada kulhoon ja koristele viipaloidulla banaanilla, marjoilla, päärynänpaloilla sekä chia-siemenillä.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Kiinalainen burgeri jauhelihalla




Veikkaisin, että meillä tehdään jauhelihaa sisältäviä ruokia noin 2-3 kertaa viikossa. Se on siis yksi ehdottomista suosikkiraaka-aineista meidän keittiössä. Parasta jauhelihassa on tietysti helppous ja monipuolisuus, siitä syntyy vaikka mitä ja se maistuu koko perheelle. Jauhelihaa on kehitetty vuosien varrella kevyempään ja ekologisempaan suuntaan, mutta pakkaus on pysynyt samana lähes koko jauhelihan teollisen valmistuksen ajan. Nyt, vihdoin, Atria on on tehnyt merkittävän uudistuksen tähän suomalaisen klassikkoaineksen pakkaukseen. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Atrian kanssa.

Epäilin kyllä aluksi, voiko mikään pakkausuudistus nyt olla niin ihmeellinen, että sitä kannattaa erityisemmin hypettää. Olin väärässä. Uusi pakkaus on kaikin puolin loistava! Ihan oikeasti. Se ei sisällä mitään ylimääräistä. Pakkaus on pehmeä, menee tuplasti pienempään tilaan, avautuu kätevästi repäisemällä (vihdoinkin joku pakkaus o i k e a s t i avautuu repäisemällä eikä sen avaamiseen tarvitse käyttää teräaseita) eikä siinä käytetä mitään suojakaasuja. Jauheliha on pakkauksessa hieman tiiviimmässä muodossa kuin ennen, mutta makuun tällä ei ollut mielestäni mitään vaikutusta.


Ja siis katsokaa tuota käytettyä pakkausta taiteltuna! Noin 2 senttiä x 2 senttiä! Koko pakkaus taittuu aivan älyttömän pieneksi mytyksi, joka ei vie tilaa roskapussista juuri lainkaan. Miettikää, mikä vaikutus jätemääriin tällä on suomalaisessa kulutusyhteiskunnassa, jossa jauhelihaa myydään noin 41 miljoonaa kiloa vuodessa. Atrian mukaan uuteen jauhelihapakkaukseen käytetty muovimäärä on alle puolet aiemmasta ja muovijätettä syntyy vuodessa näin jopa 150 000 kg vähemmän kuin ennen! Ihan mieletön juttu!


Erittäin iloinen olen lisäksi siitä, että näissä Atrian Perhetila-tuotteissa kerrotaan tarkkaan lihan alkuperä eli mistä tilalta tuote on peräisin. Kotimaisuus on tietysti ihan ehdoton juttu, mutta paljon lisäplussia tuo se, että tilan nimen näkee selkeästi pakkauksen päältä. Ainakin minulle tämä vahvistaa kuvaa vastuullisesta ja laadukkaasta tuotteesta.


Tein jauhelihasta tällä kertaa kiinalaisia burgereita. Perinteisesti kiinalainen burgeri valmistuu pitkään muhineesta possusta, mutta arvelin, että mausteinen jauhelihamuru ajaa saman asian. Maustoin jauhelihan runsaalla valkosipulilla ja inkiväärillä sekä soijalla ja chilillä. Hampurilaissämpylät taittelin rullan kautta sämpylöiksi ja paistoin pikaisesti pannulla ennen nopeaa uunissa kypsennystä. Chiliä, korianteria, kurkkua ja ranskankermaa joukkoon ja kas, superherkullista tuli!

Sämpylöitä tulee ohjeesta 6 kpl, mutta jauheliha riittää vielä useampaan. Söin itse lopun jauhelihan seuraavana päivänä nuudelien kanssa, erittäin toimiva kombo sekin.


Kiinalainen burgeri jauhelihalla

6 burgeria

sämpylät
1 tl kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 3/4 dl lämmintä vettä
öljyä

täyte
4-5 valkosipulinkynttä
n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
400 g Atria Perhetilan naudan jauheliha 15%
1-2 rkl chilikastiketta
3 rkl soijaa
2 kevätsipulia

lisäksi
1/2 nippu korianteria
1 chili
pala kurkkua
1 prk ranskankermaa

Valmista ensin sämpylät. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Sekoita lämmin vesi jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa käsin reilut 5 minuuttia, kunnes siitä muodostuu pehmeä pallo. Valele hieman öljyä isoon kulhoon ja laita taikinapllo sinne. Peitä kelmulla ja anna seisoa noin tunnin ajan lämpimässä.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois. Pyörittele taikina n. 5 cm leveäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 6 osaan. Kauli jokainen taikinapala pitkäksi levyksi (koko n.5x30 cm). Rullaa levy tiukasti rullaksi lyhyemmältä sivulta lähtien. Paina rullapätkää ylhäältä hitaasti ja kauli halkaisijaltaan n. 10 cm levyiseksi litteäksi sämpyläksi. Ks. kuvat alla:


Lämmitä paistinpannu keskilämpöiseksi ja lisää tilkka öljyä. Laita sämpylät pannulle. Paista noin minuutti per puoli, kunnes sämpylät ovat saaneet vähän väriä. Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja paista vielä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat kokonaan valmiit.

Valmista jauheliha. Kuori valkosipulit ja inkivääri. Kuumenna pannulla seesamiöljy ja murskaa joukkoon valkosipulit sekä raasta inkivääri. Kuullota hetki, mutta varo etteivät valkosipuli ja inkivääri pala. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta chilikastikkeella ja soijalla. Pilko kevätsipulit ja lisää ne lopuksi jauhelihan joukkoon.

Pilko vielä ennen burgerien kokoamista chili ja viipaloi kurkusta pitkiä suikaleita. Halkaise sämpylät ja asettele väliin kurkkusuikaleita, jauhelihaa, chiliä ja ranskankermaa. Viimeistele korianterilla.



Yhteistyössä Atria

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

#tbt: Helmikuun helmet


Kun ei ole aikaa kokkailla eikä bloggailla, voi aina onneksi selata blogiarkistoja. Muistelumaanantain sijaan palataan ajassa taaksepäin trendikkään Throwback Thursdayn eli häshtäg tbt:n merkeissä (oon niin mukana näissä somelyhenteissä!). Kokosin alle omat suosikkini helmikuun resepteistä vuosien varrelta. Helmikuun helmet siis esittelyssä!

2016

Viime talvena tein useampaan otteeseen uunibataatteja, joiden päälle heittelin vähän sitä sun tätä. Feta, purjosipuli, sriracha-kastike sekä siemenet toimivat pehmeän bataatin kanssa aivan ihanasti. Uunibataatit riittävät kevyeksi lounaaksi sellaisenaan (vähän salaattia ehkä kylkeen) tai sitten ne toimivat maukkaana lisukkeena esim. kalalle.

Ohje täällä.

2015

Helmikuun suosikki parin vuoden takaa on vadelma-omenajuustokakku. Aina jos on mahdollista saada hyvää juustokakkua, syö juustokakkua. Se nyt vaan on niin ihanaa, ehkä parasta kakkua maailmassa! Siis ihan kaikki juustokakut. Ja erityisesti tällainen paistettu versio, jossa on vielä vadelmahilloa ja omenasosetta mukana. "Ei pahhaa oo", niin kuin rakkalla isälläni on tapana sanoa.

Ohje täällä.

2014

Toinen makea suosikki helmikuisista resepteistä on tämä pika-banoffee, jonka kokkailin kerran yksin kotona ollessani (sellaisia iltoja ei muuten ole enää vähään aikaan näkynyt). Kinuskia ja banaania sisältävä banoffee on yksi parhaista herkuista mitä tiedän, suussasulavaa ja makeaa. Pika-banoffee kootaan ihan vaan keksimurun päälle ja kinuski tehdään Omar-karkeista. Vielä nopeampi versio kinuskista on muuten valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito, jota osasin jo käyttää jouluisen banoffeen yhteydessä.

Ohje täällä.

2013

Talvi-iltojen ehdottomia suursuosikkeja ovat lämpimät juustoleivät ja tässä cheddarjuustosandwichissä on kaikki kohdallaan. Rapsakka pannulla paistettu pinta ja sisällä sulanut cheddarjuusto sekä happamuutta tuovat marinoidut punasipulit. Oijoijoi, saisko tällaisen nyt heti, kiitos!

Ohje täällä.

2012

Alkuperäisessä blogijutussa ei turhia jutustella, vaan hyökätään suoraan sitruunakanan ohjeen kimppuun. En muista kyseistä ruokaa ollenkaan, mutta resepti kuulostaa niin herkulliselta, että tämän voisi laittaa uusintaan tässä joku viikonloppu. Kuvien perusteella sitruunakanaa on kokkailtu äidin luona, mahtoikohan olla äidin käsialaa koko ruoka...

Ohje täällä.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus