Huomasin, että blogin luonnoksista löytyi pari viikkoa sitten valmistelemani muistelumaanantai-postaus eiliselle päivämäärälle. Taas siis julkaisu vuorokauden myöhässä, mutta en voinut jättää tätä juttua julkaisemattakaan, siellä vitsit, mikä muistelumaanantai koossa! Ihan huippuruokia osui tähän maaliskuun 20. päivän tienoille.
2016
Vuosi sitten fiilisteltiin rakkaan ystävän kanssa Sunrise Avenuen keikalla, jota ennen valmistin etkoruoaksi
keväistä couscous-bataattisalaattia. Kuohuvaa nautittiin ruokajuomana ja juttu lensi. Voi kun päästäisiin pian taas Jenni keikalle ja kippistelemään! <3 Sitä ennen tätä ruokaisaa salaattia kannattaa ehdottomasti tehdä, aivan ihanaa on se.
Ohje
täällä.
2015
Kasvisruokia pyrin koko ajan lisäämään ruokavaliooni, mutta kotioloissa se (ikäväkseni) tuppaa jäämään vähemmälle. Onneksi työlounaat hoituvat usein kasvisversiolla. Yksi ihan parhaista kasvisruoista on
intialainen Dal, jossa maistuvat mm. linssit, kookos, inkivääri, chili, juustokumina ja korianteri. Tätä on ihan pakko tehdä taas pian, sillä jos joku ruoka tuntuu tekevän hyvää niin sielulle kuin rumiille, se on Dal.
Ohje
täällä.
2014
Ja jälkiruokakin saatiin tähän settiin, voe mahoton!
Uunihedelmät vaniljajäätelöllä, yksinkertaista ja hyvää. Uunissa paahdetut, vaniljalla ja appelsiinilla maustetut hedelmät sulavat suussa kera kylmän vaniljajäätelön.
Ohje
täällä.
2013
Muutaman vuoden takaa löytyy yksi blogini lempiresepteistä.
Chorizo-tomaattipastaa on tehty meillä niin monta kertaa, etten laskuissa pysy perässä. Varmaan parin kuukauden välein jonkinlainen versio tästä ohjeesta päätyy hellalle. Parasta on, kun löytää jotain vähän spessua pastaa ja kuorruttaa annoksen kunnon kerroksella parmesania ja basilikaa. Ihan huippuhyvää, kokeilethan!
Ohje
täällä.
2012
Viimeisenä muistelona vuodelta 2012
rukiinen pizza eli ohje ruis-pizzapohjaan. Aina välillä saatan heittää vähän ruis- tai grahamjauhoja pizzataikinan joukkoon, mutta täytyy myöntää, että useimmiten nykyään pizzat tehdään meillä ihan puhtaasti vehnäjauhoihin. Jauhoja tärkeämpänä pidän sitä, että uunipellin esilämmittää uunissa kuumaksi ja heittää pizzan kuumalle pellille uuniin. Rapea pizzapohja toimii pullamössöpohjaa huomattavasti paremmin. Ei muuten yhtään pöllömmät tämän pizzan täytteet, suosikkejani edelleen!
Ohje
täällä.