Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juustoinen siemenvuokaleipä



On tämä valon määrä vaan joka kevät yhtä ihmeellistä! Aurinko sokaisee silmiä ja kodin nurkkia, ja tuntuu että päivä jatkuu ja jatkuu vaan. Vesi solisee ulkona, linnut laulavat ja märkä maa tuoksuu... keväältä. Olen kevätihminen henkeen ja vereen, tämä on minulle parasta aikaa vuodessa. 

Tälle viikonlopulle meillä on suunnitteilla pihahommia. Ikävästi levinneet ruusupensaat pitäisi leikata ihan maan tasalle. Aavistuksen haastellisen hommasta tekee se, että kaikki pensaat eivät ole vielä täysin lumen alta paljastuneet, joten ilmeisesti luvassa on vähän kaivuuhommia ennen kuin päästään katkomaan. Huh, saa nähdä kuinka ison urakan edessä ollaan! Talkooväkeä ajattelin palkita tomaattisella nakkikastikkeella ja perunamuusilla sekä juustoisella vuokaleivällä. 

Vuokaleipä on superhelppo valmistettava. Vaivaamista ei juuri ole, taikina vain kohotetaan pariin otteeseen ja paistetaan kuumassa uunissa. Laitoin tällä kertaa leipään mukaan juustoraastetta sekä siemeniä, ihana yhdistelmä!

Vastaleivottu leipä ja alkava kevät. My favourites.


Juustoinen siemenvuokaleipä

5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
2 dl sämpyläjauhoja
1 dl kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä
6-7 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta (emmental)

n. 2 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon siirappi, suola, leseet, sämpyläjauhot ja siemenet. Lisää vehnäjauhot vähitellen sekoittaen. Lisää loppupuolella alustusta juustoraaste. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kaada kohonnut taikina öljyttyyn vuokaan. Vuokaan on hyvä jäädä reilusti kohoamisvaraa. Anna leivän kohota liinan alla vielä toiset puoli tuntia.

Pirskota leivän päälle aavistus oliiviöljyä ja juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus