Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Joulupöytään: Piparimudcake



Jos joulupöydästä uupuu vielä jälkiruoka tai glögin / kahvin makeampi kaveri, niin tässäpä sinulle ohje, jota suosittelen täydestä sydämestäni. Todella herkullinen ja jouluinen kakku, muttei kuitenkaan tönkön täyttävä (jaksaa siis syödä kaikkien muiden ihanien jouluruokien jälkeenkin).

Nautimme tätä ja muita herkkuja tänään perinteisillä jouluglögeillämme. Nyt on vieraat kestitetty, mies lähtenyt rilluttelemaan varpajaisiin, pesukone pörräämässä, viinilasi vieressä ja Tshaikovskin Pähkinänsärkijä telkkarissa.

Lämmin joulumieli.


Piparimudcake

(alkuperäinen ohje Pirkasta)

150 g voita
200 g taloussuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl neilikkaa
(tai korvaa inkivääri, pomeranssinkuori ja neilikka 1,5 tl piparkakkumaustetta)
0,5 tl kardemummaa
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia

pinnalle
tomusokeria

lisäksi
2 dl kermaa
1 rkl sokeria

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä mausteet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi. Ole kärsivällinen, sähkövatkaimellakin sekoittamisessa voi mennä hetki ennen kuin vaahto on kuohkean napakkaa.

Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.

Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa kakku vaahdotetun ja sokerilla maustetun kerman kera.

Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus